Moscova pretinde că rușii merg în număr mai mare să se înroleze după atacul terorist de la Crocus, deși nu există dovezi privind implicarea Kyivului în atac


Moscova pretinde că rușii merg în număr mai mare să se înroleze după atacul terorist de la Crocus, deși nu există dovezi privind implicarea Kyivului în atac

Moscova a anunțat că rușii se înrolează acum în număr mare pentru a răzbuna atacul terorist de la Crocus City Hall, săvârșit de membri ai grupării ISIS-Khorasan. Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri pentru presă că de la atacul terorist din 22 martie s-a înregistrat o "creștere semnificativă" a numărului de persoane care doresc să semneze contracte pentru serviciul militar. 

Potrivit comunicatului ministerului, aproximativ 16.000 de persoane s-au înscris în armată contractual în ultimele 10 zile, cu o medie de 1.600 de persoane ce au mers zilnic la birourile de recrutare.

"În interviurile desfășurate în ultima săptămână la punctele de selecție din orașele rusești, majoritatea candidaților au indicat că principala lor motivație pentru semnarea unui contract este dorința de a-i răzbuna pe cei care au murit în tragedia petrecută pe 22 martie 2024, în regiunea Moscovei", se spune în comunicatul ministerului.

E greu de aflat dacă aceste cifre sunt reale, în condițiile în care cei care intră acum în armată știu că vor fi trimiși mai mult ca sigur să lupte în Ucraina, în timp ce nu există nicio dovadă că atacul terorist a fost planificat de ucraineni.

Gruparea teroristă ISIS-K, care are baze în special în Afganistan, Pakistan și Tadjikistan și-a revendicat atacul asupra Crocus aproape imediat după ce a avut loc, iar Kyivul a negat orice implicare, dar asta nu a oprit autoritățile ruse să învinuiască Ucraina pentru atac. Un lucru este sigur: dacă este adevărat că sunt multi ruși care se înrolează să lupte cu ucrainenii pentru a răzbuna un atac terorist săvârșit de extremiștii islamiști, atunci aceștia nu sunt printre cei mai înzestrați cetățeni ai Imperiului răului. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.