Tesla a anunțat că va face concedieri masive. Motivul


  • ACP
  • Apr 16, 2024 21:34
  • 458
Tesla a anunțat că va face concedieri masive. Motivul

Scăderea vânzărilor de vehicule electrice a afectat în cele din urmă și compania mamut Tesla, care a anunțat că urmează să concedieze mai mult de 10% din forța sa de muncă la nivel global, așa cum arată o notă internă a companiei.

Unii angajați din California și Texas au fost deja anunțați cu privire la disponibilizări, dar nu se știe cu exactitate care din cei 140.473 de angajați, câți avea compania la nivel global în decembrie 2023, ar urma să fie concediați. 

"Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea noastră fază de creștere, este extrem de important să ne uităm la fiecare aspect al companiei pentru a reduce costurile și a crește productivitatea", a spus CEO-ul Tesla, Elon Musk, în nota trimisă în toate sucursalele companiei sale. 

"Ca parte a acestui efort, am făcut o revizuire amănunțită a organizației și am luat decizia dificilă de a ne reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global", se mai arată în comunicat.

Cel mai mare producător auto din lume, după valoarea de piață, a raportat luna aceasta că livrările sale globale de vehicule în primul trimestru au scăzut pentru prima dată în aproape patru ani, deoarece reducerile de preț nu au reușit să stimuleze semnificativ cererea. În același timp, producătorul de vehicule electrice a întârziat să-și reîmprospăteze modelele vechi inclusiv pentru că ratele mari ale dobânzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru articolele mari, în timp ce rivalii din China, cea mai mare piață auto din lume, lansează pe bandă modele mai ieftine și destul de reușite. Acțiunile Tesla au scăzut cu aproximativ 31% până acum în acest an, în timp ce companii precum Toyota și General Motors, au înregistrat creșteri ale acțiunilor cu 45% și, respectiv, 20%, datorită unei tranziții încetinite a consumatorilor de la vehiculele tradiționale cu motor cu ardere internă. (sursa: AICI)

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.