Hilde Brandl: Comuniștii au pensii speciale, în timp ce victimele lor trecute prin lagăre fac cu greu faţă cheltuielilor zilnice!


Hilde Brandl: Comuniștii au pensii speciale, în timp ce victimele lor trecute prin lagăre fac cu greu faţă cheltuielilor zilnice!

Hilde Brandl, preşedinta Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, a atras atenția că, la 30 de ani de la Revoluție, "cei care au lucrat în sistemul represiv comunist au pensii speciale, în timp ce victimele lor trecute prin lagăre fac cu greu faţă cheltuielilor zilnice".

Mai mult, liberala a subliniat importanța unui proces al comunismului, nefiind prea târziu, întrucât a fost “cel mai inuman şi diabolic sistem din istoria umanităţii”, a produs la nivel global “peste 100 de milioane de morţi, iar în România milioane de victime”, conform Epoch Times.

"În urmă cu exact 30 de ani, pe 15 decembrie 1989, timişorenii se adunau în jurul casei pastorului Laszlo Tokes, pe care comuniştii încercau să-l evacueze din casa parohială. La lăsarea întunericului, pastorul era apărat de aproximativ 100 de persoane, care cântau Deşteaptă-te Române. A doua zi erau câteva mii, iar în zilele următoare românii au umplut bulevardele din Timişoara, Bucureşti, Cluj, Iaşi şi alte oraşe ale ţării

În ultimii 30 de ani, statul român a fost incapabil sau pur şi simplu nu a dorit să ne ofere un proces al comunismului, un proces al torţionarilor şi un proces al Revoluţiei, în urma cărora toţi cei vinovaţi de crime în regimul comunist să plătească în faţa Justiţiei, dar mai ales în faţa Istoriei. Astăzi, la 30 de ani de la revoluţie, cei care au lucrat în sistemul represiv comunist au pensii speciale, în timp ce victimele lor trecute prin lagăre fac cu greu faţă cheltuielilor zilnice", a declarat liberala. 

Totodată, Brandl a evidențiat importanța prezentării adevărului istoric în cazul comunismului, cinstind victimele regimului și subliniind numele criminalilor.

"România normală poate exista doar dacă vom cinsti zi de zi memoria victimelor comunismului şi dacă vom lăsa scris în cărţile de istorie, fără teamă, numele vinovaţilor, ale criminalilor, ale torţionarilor care au ţinut captivă această naţiune timp de jumătate de secol, dar mai ales numele celor care în urmă cu 30 de ani au încercat să oprească prin forţă dorinţa de libertate a românilor", a conchis liberala. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.