A mai căzut un spital în lupta cu COVIDUL! Spitalul Județean Deva a intrat în carantină pentru 14 zile, din cauza numărului mare de medici și pacienți infectați. Nu se cunoaște sursa infectării


A mai căzut un spital în lupta cu COVIDUL! Spitalul Județean Deva a intrat în carantină pentru 14 zile, din cauza numărului mare de medici și pacienți infectați. Nu se cunoaște sursa infectării

Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a decis, în noaptea de duminică spre luni, închiderea Spitalului Județean de Urgență din Deva, din cauza numărului mare de medici și pacienți infectați cu noul coronavirus. De asemenea, unitatea sanitară a fost amendată cu 10.000 de lei.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a formulat acuzații grave la adresa managerului spitalului, spunând că în ultima vreme abia s-au găsit bani să cumpere cartofi și precizând ulterior că a fost suspendat din funcție.

Managerul Daniela Roșca a declarat că, până în prezent, au fost confirmate pozitiv cel puțin 18 persoane, cinci medici și 13 pacienți.

Roșca a mai spus că sunt 104 angajați în spital și 69 de pacțienți. ”Numărul de cazuri infectate sunt în număr de 13, 10 pe secția de boli infecțioase și 3 pe terapie intensivă. Numărul de cadre medicale nu îl știm (încă)”, a precizat managerul susendat. Ea a mai spus că nu se știe cauza infectărilor.

Managerul a recunoscut că nu au fost echipamente de protecție suficiente în spital, dar precizează că nici cele care erau nu ar fi fost purtate corespunzător de cadrele medicale și că amenda ar fi fost primită din acest motiv.

Personalul medical din spital va rămâne în unitatea sanitară timp de 14 zile și niciun pacient nu va mai fi internat, dar nici externat, timp de două săptămâni.

În ultimele zile, mai mulți medici și pacienți de la secțiile de Oncologie, ATI și Interne au fost depistați cu COVID-19.

Potrivit prefecturii județului Hunedoara, în spital continuă operațiunile de dezinfecție, notează Radio România Actualități.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, a declarat luni că în această perioadă se intensifică procedurile de curăţenie, dezinfecţie, se instalează echipamente de protecţie.

„DSP Hunedoara a transmis Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva o adresă prin care se comunică luarea unor măsuri începând de duminică seara. Astfel, medicii depistaţi pozitiv COVID-19 vor fi internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, iar restul personalului medical va îngriji pacienţii internaţi, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile. Spitalul este închis, pe principiul nimeni nu intră, nimeni nu iese. În această perioadă se intensifică procedurile de curăţenie, dezinfecţie, se instalează echipament de protecţie iar spitalul nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile. De asemenea, nici pacienţii nu vor fi externaţi în acest interval, pentru a evita răspândirea coronavirusului”, a spus Morogan, potrivit Mediafax.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.