A venit rândul lui Ciolacu să se teamă de CCR. Orban ia în calcul să atace blocajul politic orchestrat de PSD


A venit rândul lui Ciolacu să se teamă de CCR. Orban ia în calcul să atace blocajul politic orchestrat de PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că PSD nu va participa la ședința de învestitură a Guvernului Orban 2, chiar dacă CCR va decide că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l redesemna pe Ludovic Orban premier după ce a fost demis este constituțională.

CITIȚI ȘI: Tupeu de borfaș: Ciolacu anunță că va crea un blocaj politic, chiar dacă CCR îi va da dreptate lui Iohannis

În acest context, premierul interimar Ludovic Orban a declarat luni că ia în calcul sesizarea CCR pe tema acestui boicot instrumentat de PSD.

"Avem în analiză. Am făcut o evaluare din punct de vedere constituțional și al reglementărilor în vigoare. În condițiile în care vom considera că avem un temei suficient de solid vom sesiza CCR", a spus Orban.

Mai mult, Orban a precizat că parlamentarii care boicotează ședința și nu se prezintă încalcă Constituția.

"Așteptăm toate grupurile parlamentare să participe la această procedură constituțională extrem de importantă pentru România.Noi considerăm că orice parlamentar, indiferent din ce partid face parte trebuie să respecte Constituția. Absența, boicotul acestei ședințe echivalează cu o încălcare a obligațiilor prevăzute de Constituție și cu încălcarea angajamentului de reprezentare pe care îl are fiecare parlamentar", a zis Orban.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.