Aberația zilei: Pesedistul Șerban Nicolae îl acuză pe Iohannis de nazism. Reacția Institutului „Elie Wiesel”


Aberația zilei: Pesedistul Șerban Nicolae îl acuză pe Iohannis de nazism. Reacția Institutului „Elie Wiesel”

Pesedistul Șerban Nicolae a avut o ieșire incalificabilă luni seara la postul turnătorului Dan Voiculescu. Concret, acesta a declarat că președintele Klaus Iohannis încearcă „exterminarea PSD-iștilor pe un model de acum 70-80 de ani”, făcând trimitere la acțiunile naziștilor. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a condamnat declarațiile pesedistului Nicolae, precizând pentru News.ro că acestea „nu fac decât sa îndepărteze România de valorile și principiile democrației” și că istoria Holocaustului „nu este și nu poate fi subiect de campanie”.

„Faptul că domnul Iohannis și-a pus în gând exterminarea PSD-iștilor pe un model de acum 70-80 de ani, uitând sau neuitând un asemenea mod de gândire care bagă de-a valma simpatizanți și votanți PSD și vorbește în termeni de dispariție, mă gândesc că, mâine-poimâine, vine și cu Legile de la Nurnberg, să fie tacâmul complet”, a afirmat iresponsabilul Șerban Nicolae.

Dincolo de faptul că pesedistul Șerban Nicolae demonstrează doar că nu a înțeles ce a fost Holocaustul, folosind termenul într-un mod trivial, amintim că acesta s-a făcut de râs și în trecut cu declarații iresponsabile despre rezistența armată din munți în timpul instalării regimului comunist. Acesta spunea în 2017 că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României și că CIA s-ar fi implicat în aceste operațiunile rezistenței anti-comuniste, deși Agenția nici măcar nu era înființată în anul 1944.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.