Aberația zilei: Pesedistul Șerban Nicolae îl acuză pe Iohannis de nazism. Reacția Institutului „Elie Wiesel”

Pesedistul Șerban Nicolae a avut o ieșire incalificabilă luni seara la postul turnătorului Dan Voiculescu. Concret, acesta a declarat că președintele Klaus Iohannis încearcă „exterminarea PSD-iștilor pe un model de acum 70-80 de ani”, făcând trimitere la acțiunile naziștilor. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a condamnat declarațiile pesedistului Nicolae, precizând pentru News.ro că acestea „nu fac decât sa îndepărteze România de valorile și principiile democrației” și că istoria Holocaustului „nu este și nu poate fi subiect de campanie”.

„Faptul că domnul Iohannis și-a pus în gând exterminarea PSD-iștilor pe un model de acum 70-80 de ani, uitând sau neuitând un asemenea mod de gândire care bagă de-a valma simpatizanți și votanți PSD și vorbește în termeni de dispariție, mă gândesc că, mâine-poimâine, vine și cu Legile de la Nurnberg, să fie tacâmul complet”, a afirmat iresponsabilul Șerban Nicolae.

Dincolo de faptul că pesedistul Șerban Nicolae demonstrează doar că nu a înțeles ce a fost Holocaustul, folosind termenul într-un mod trivial, amintim că acesta s-a făcut de râs și în trecut cu declarații iresponsabile despre rezistența armată din munți în timpul instalării regimului comunist. Acesta spunea în 2017 că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României și că CIA s-ar fi implicat în aceste operațiunile rezistenței anti-comuniste, deși Agenția nici măcar nu era înființată în anul 1944.