Accidentul lui Bode vs. accidentul lui Oprea. Avramescu pune punctul pe i: "Am avut șoferi de la SPP! Știu bine ca ei conduc asa cum li se cere!"


Accidentul lui Bode vs. accidentul lui Oprea. Avramescu pune punctul pe i: "Am avut șoferi de la SPP! Știu bine ca ei conduc asa cum li se cere!"

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat duminică într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş. Întrebat dacă situația lui Bode e diferită de cea a lui Gabriel Oprea, președintele Iohannis a declarat că "cu greu pot fi comparate cele două spețe. Acum câțiva ani, un polițist a murit în acel accident. La Bode nu a fost vorba de o coloană, ministrul s-a deplasat cu mașina pusă la dispoziție de SPP". În 2015, polițistul Bogdan Gigină a murit într-un accident, în timp ce se afla într-o misiune pentru a-i facilita ministrului de Interne Gabriel Oprea deplasarea, în mare viteză, prin București.

Vedeți video cu accidentul în care a fost implicat Bode:



În acest context, fostul ambasador al României în Finlanda și Estonia, politologul Cătălin Avramescu, a contrazis poziția PNL, atrăgând atenția că situația lui Bode seamănă cu cea a lui Oprea, căci șoferii SPP conduc așa cum li se cere, deci și ministrul liberal e vinovat.

"Am avut șoferi de la SPP. Știu bine ca ei conduc asa cum li se cere. Nici măcar un cimpanzeu nu poate sa creadă ca angajatul SPP gonea cu ministrul pe contrasens dacă acela nu i-ar fi cerut-o sau dacă nu i-ar fi permis", a subliniat fostul ambasador.

Avramescu, pe Facebook: "Klaus Iohannis și Ludovic Orban ne cred proști. Ministrul Bode nu ar fi vinovat de accident, ci SPP-istul care conducea mașina. Really?..

Dar atunci de ce Gabriel Oprea a fost acuzat de moartea motociclistului Gigină? În fond, el nu ținea volanul...

Am avut șoferi de la SPP. Știu bine ca ei conduc asa cum li se cere. Nici măcar un cimpanzeu nu poate sa creadă ca angajatul SPP gonea cu ministrul pe contrasens dacă acela nu i-ar fi cerut-o sau dacă nu i-ar fi permis.

Chiar weekendul trecut am văzut un șofer SPP făcând același gen de acrobații mizerabile. Depășiri fără vizibilitate, treceri peste linia continua, etc. Mi-am făcut cruce. Poate s-a întâmplat ceva la SPP, nu știu, dar șoferul acela merita nota zero. O rușine".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.