Actorii de la TNB denunță tăierile de buget operate de PSD! `Nu putem face spectacole fără tehnicieni`, a spus Mihai Călin în aplauzele publicului


Actorii de la TNB denunță tăierile de buget operate de PSD! `Nu putem face spectacole fără tehnicieni`, a spus Mihai Călin în aplauzele publicului

Mai mulți actori de la Teatrul Național București au anunțat că această instituție va fi nevoită să renunțe la unele spectacole sau să închidă unele săli după ce Guvernul și primarul Gabriela Firea au tăiat masiv din sumele alocate pentru Cultură.

`Ne aflăm într-o situație foarte grea și care riscă să devină foarte dramatică. Probabil din cauza unor tăieri de buget în Cultură, situația a devenit foarte grea și colegii noștri, cam 55 de oameni din corpul tehnic al Teatrului Național, care sunt angajați colaboratori printr-o firmă externă sunt dați afară. Noi nu putem să facem spectacole fără tehnicieni. Ei nu pot să facă spectacole fără noi. Dacă situația rămâne așa, din septembrie nu vor mai exista `, a spus Mihai Călin, miercuri seara, la finalul unei reprezentații.

Atât actorul Mihai Călin, cât și Marius Manole au povestit în fața publicului, imediat după finalul spectacolelor „Orchestra Titanic” și „Viforul”, despre situația dramatică din teatrele Capitalei.

„E forma noastră de protest față de ce se întâmplă în momentul acesta în cultura și în țara noastră, dar în special în cultură. După cum știți, au tăiat foarte mulți bani de la teatre și de peste tot unde se face artă, probabil că ăsta este și un scop ascuns. (…) Rugăm pe această cale, dacă ne aude cineva de la Ministerul Culturii și toți cei implicați care pot ajuta acești oameni, să deblocheze acele posturi, pentru că sunt posturi care există și dacă s-ar debloca acești oameni ar putea fi angajați. Altfel, Teatrul Național este blocat. Fără acești oameni nu mai funcționează nicio sală, multe spectacole nu vor mai putea avea loc, pentru că au fost dați afară oameni care se ocupă de videoproiecții, de sunet, de lumini”, a spus Marius Manole, la finalul unui spectacol în care actorii au jucat cu o banderolă pe braț, în semn de protest față de reducerile bugetare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.