Actorul Șerban Pavlu: Dacă nu ai votat nu mai ai dreptul să spui "Cum este posibil așa ceva?"


Actorul Șerban Pavlu: Dacă nu ai votat nu mai ai dreptul să spui "Cum este posibil așa ceva?"

Actorul Șerban Pavlu a fost invitatul emisiunii "În fața ta", de la postul Digi24, moderată de jurnaliștii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu. Una dintre temele emisiunii a fost reprezentată de votul din turul doi al alegerilor prezidențiale.

În acest context, celebrul actor din serialul "Umbre" a atras atenția că a "nu te prezenta la vot reprezintă de fapt o formă de lașitate sau inconștiență".

"Dacă nu ai votat nu mai ai dreptul să spui "Cum este posibil așa ceva?", a subliniat actorul. 

Claudiu Pândaru: Mergeți la vot cu familia. Luați și copiii cu dumnevoastră. Ce încercați să le arătați? 

Șerban Pavlu: Că există acest drept în primul rând și că ar fi parte din lumea civilizată.

Pentru a-ți câștiga dreptul de a te plânge, pentru a-ți câștiga dreptul de a protesta, pentru a-ți câștiga dreptul de a fi nemulțumit, pentru a-ți câștiga dreptul de a striga, de a-ți cere drepturile trebuie să îți exerciți acest drept de a vota. Este primul pas pentru a putea cere ceva. 

A nu te prezenta la vot reprezintă de fapt o formă de lașitate sau inconștiență. Dacă nu te duci să faci lucrul ăsta îți anulează dreptul de a fi nemulțumit, dreptul de a te simți furat. Mi se pare că e o mică chestie care schimbă totul. Dacă nu ai votat nu mai ai dreptul să spui "Cum este posibil așa ceva?".

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO de senzație! Actorul Șerban Pavlu cheamă inedit românii la vot: "Du-te și alege-l pe ăla care ți se pare mai puțin prost că dacă ies tot ăștia, noi suntem cei mai proști" 

Amintim că înaintea alegerilor europarlamentare, actorul Șerban Pavlu a realizat un video în care a criticat atitudinea românilor care postează imagini de genul „meme” și texte lungi despre situația politică din România și despre guvernare, dar nu merg la vot.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.