ACUZAȚII grave lansate de un senator: Guvernul Dăncilă NU mai are bani pentru salarii și pensii! România a ajuns la mâna Rusiei și a Chinei!

Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – avertizează, pe Facebook, că Guvernul Viorica Dăncilă nu va mai avea bani pentru plata pensiilor și salariilor, întrucât investitorii străini au oferit doar 333 milioane lei României, la dobânzi foarte mari, iar această sumă nu este nici pe departe suficientă.

În aceste condiții, susține Cîțu, România a ajuns la mâna Rusiei și a Chinei. Podul.ro vă prezintă considerațiile senatorului.

”Investitorii străini nu ne mai dau bani pentru plata pensiilor și salariilor bugetarilor!

Ministerul Finanțelor Publice avea nevoie urgent să împrumute ieri (joi – n. red.) 400 milioane lei pentru 87 de luni.

Băncile din România încă încearcă să vadă efectul taxei pe lacomie așa că nu au participat.

<Investitorii> străini au oferit DOAR 333 milioane lei României și la dobânzi foarte mari. Vă spuneam că acum suntem la mâna rușilor și a chinezilor prin intermediul fondurilor înregistrate în UK.

În aceste condiții MFP a fost nevoit să accepte DOAR 246 milioane lei la o dobândă medie de 4.51% (maxim a fost de 4.53). Asta deși MFP are nevoie de 400 milioane lei.

Ce înseamnă asta?

Statul român are nevoie de 400 milioane lei să plătească pensii și salarii. A reușit să împrumute doar jumătate din sumă și la o dobândă mare. Și este abia început de an, iar în 2019 statul are nevoie să se împrumute în jur de 70 miliarde lei”, scrie Florin Cîțu.