Acuzațiile sociologului Sebastian Lăzăroiu: ALDE e primul partid NAZIST din România! Tăriceanu, cel mai iresponsabil și populist politician de după '90


Acuzațiile sociologului Sebastian Lăzăroiu: ALDE e primul partid NAZIST din România! Tăriceanu, cel mai iresponsabil și populist politician de după '90

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu îl desființează pe Călin Popescu-Tăriceanu, pe Facebook, explicând că senatorul este ”cel mai iresponsabil și populist politician de după 1990”, în timp ce ALDE este ”primul partid nazist din România”, având în vedere halucinantele declarații rasiste emanate de primarul ALDE din Târgu Mureș. 

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Sebastian Lăzăroiu:

”Poate mi-a scăpat mie, dar n-am auzit ca ALDE să se dezică de primarul de Tg. Mureș și nici că l-ar fi exclus din partid.

Dacă așa stau lucrurile, oficial a apărut primul partid nazist din România, el se numește ALDE, deși nu mai are nicio legătură cu ALDE de la nivel european, pe bună dreptate. <Liberalul> Tăriceanu a facut pact cu comuniștii, când i-a convenit, nu m-ar surprinde daca ar ține în brațe un nazist pentru voturi și putere. (...)

 Întotdeauna politicienii oportuniști și flexibili ca Tăriceanu vor favoriza apariția totalitarismului. Când zici "voi avea o discuție", știm ce înseamnă. Înseamnă așa: noi suntem un partid ca vai de el, dacă îl dăm afară pe nazist din partid pierdem voturi la locale. Așa că mai bine nu, nici n-are importanță că oameni ca Florea se vor uni într-o zi și vor capitaliza emoția în favoarea unui regim totalitar, noi să fim sănătoși azi. Pe același principiu, guvernarea lui Tăriceanu din 2005-2008 a aruncat în aer echilibrele macro-economice (politic au plătit alții), pe același principiu, Tăriceanu a susținut cele mai toxice guverne din istoria României, cele generate de Dragnea la Scroviștea. Tăriceanu e de departe cel mai iresponsabil și populist politician de după 1990. Când el va ieși definitiv din politică, țara asta va mai avea o șansă de relansare”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.