Adevărata INSULTĂ din atacul premierului rusofil Ion Chicu: discursul referitor la așa-zisa Moldovă Mare cu capitala la Chișinău. Moldovenismul stalinist


Adevărata INSULTĂ din atacul premierului rusofil Ion Chicu: discursul referitor la așa-zisa Moldovă Mare cu capitala la Chișinău. Moldovenismul stalinist

Istoricul și jurnalistul George Damian explică, pe Facebook, că nu insultele cele mai evidente lansate de premierul rusofil Ion Chicu sunt marea nesimțire a respectivei postări, ci faptul că acesta o ține langa cu mai vechea marotă a Rusiei: discursul referitor la așa-zisa Moldovă Mare cu capitala la Chișinău, minciună centrală a moldovenismului stalinist – despre care puteți citi AICI.

Foto sus (sursa: moldNova.eu): Dodon prezentând harta Moldovei Mari primită cadou chiar de la Vladimir Putin.

Vă prezentăm clarificarea istoricului:

”N-ați înțeles. Chicu l-a umflat pe Siegfried Mureșan, l-a făcut piesă în Parlamentul European. Și știm cu toții cu cine prietenește Siegfried la Chișinău. Rămâne cum s-a stabilit.

Și chiar nu a observat nimeni nuanța ‹Bucureștiul i-a abandonat pe moldovenii din Suceava, noi moldovenii din Chișinău ne-am descurcat mai bine›? Discursul Moldova Mare cu capitala la Chișinău continuă”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.