Adina Florea trece la represalii bolșevice: le face dosare penale magistraților care refuză s-o valideze în funcția de șefă a SS


Adina Florea trece la represalii bolșevice: le face dosare penale magistraților care refuză s-o valideze în funcția de șefă a SS

De patru ori a încercat gruparea judecătoarei Lia Savonea, președinta Consiliului Superior al Magistraturii, să valideze numirea Adinei Florea în funcția de șefă a controversatei Secții pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ sau SS pentru contestatarii acesteia), fapt care nu a fost însă posibil din lipsă de cvorum a plenului CSM. Blocajul a fost provocat de gestul a șapte dintre membri Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), doi judecători şi cinci procurori, care au cerut amânarea oricăror discuţii despre SIIJ până după publicarea rapoartelor GRECO şi Comisiei de la Veneţia, invocând faptul că se cere desfiinţarea secţiei.

Jurnalista Ondine Gherguț anunță însă pe pagina sa de Facebook că Adina Florea a decis să răspundă într-un mod „monstruos” la boicotul colegilor săi: „MONSTRUOS! Adina FLOREA , care se vrea șefa Secției Speciale de anchetare a magistraților cu susținerea găștii penalilor Liei SAVONEA, președinta CSM, le face dosare penale membrilor CSM care refuză să o valideze pe funcția de șefă.
Le-a făcut dosare penale procurorilor Nicolae SOLOMON, vicepreședinte CSM, Tatiana TOADER, Florin DEAC și Cristian BAN, precum și judecătorilor Bogdan MATEESCU, Andrea CHIȘ și Andrei BĂLAN. 
FLOREA s-ar fi lăudat că-i și arestează pentru "asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni", adică pt constituire de grup infracțional organizat”.

Vă recomandăm să citiți articolele publicate de Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com despre culisele justiției, încrengături, interese, grupări, legăturile magistraților cu mafia PSD și despre cum gruparea Liei Savonea încearcă să anihileze orice tendință de independență din partea magistraților: 

Cine e Lia Savonea, noua sefa CSM: Dosare celebre si decizii controversate. Sotul e fost coleg de cabinet cu Catalin Voicu

„A patra putere in stat, pe persoana fizica”

Harta secreta a justitiei. Culoarele puterii reale

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.