Agramatul Liviu Marian Pop, de neclintit când spune prostii colosale: „PLANCARDĂ! Așa scrie în DEX. Luați DEX-ul!”


Agramatul Liviu Marian Pop, de neclintit când spune prostii colosale: „PLANCARDĂ! Așa scrie în DEX. Luați DEX-ul!”

Fostul ministru „genunche” al Educației, profesorul de matematici pesediste Liviu Marian Pop, potrivit căruia 12 e uneori mai mare decât 16, s-a contrazis cu toți colegii de platou, într-o emisiune de seară de la B1, susținând până în pânzele albe și trimițând pe toată lumea la DEX ca să se convingă că în limba română la pancartă se spune corect „PLANCARDĂ”.

Gafa s-a produs în timpul unui schimb de replici cu senatorul USR Mihai Goțiu, pe care senatorul Pop, autorul unora din cele mai memorabile gafe, intrate deja în folclorul rețelelor de socializare, l-a acuzat că strângea semnături pentru „Fără Penali în funcții publice” lângă „o plancardă cât Casa Poporului” (cu Mu*e PSD).

-         „Plancardă sau pancartă”?, l-a chestionat cu severitate realizatorul Silviu Mănăstire.

-         „Plancardă e corect, conform Dexului. PLANCARDĂ!”, a accentuat ministrul Pop.

-         „Plancardă”?, a întrebat unul dintre invitați.

-         „PLANCARDĂ!”, a rămas neclintit PLM.

-         „Aoleu, domnul Pop. E pancartă. Lăsați-o așa și haideți să...băgați publicitate”, a intervenit un coleg de platou.

-         „Ok. Luați DEX-ul”, a finalizat PLM...discuția.

Rămâne de văzut cum va îndrepta Liviu Pop această gafă (sau ce explicații savante va oferi pentru ea) având în vedere că tot el filosofa pe când era încă ministrul Educației, chiar în plenul Senatului, că „greșelile se pot corecta, erorilor nu”.

PLM: „Mi s-au adus nenumărate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum mă exprim. Nu voi încerca să mă disculp. În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu”.

În aceeași emisiune de la B1, Sebastian Ghiță, proprietarul celui mai mincinos post de televiziune - RTV, a lansat o serie de noi amenințări la adresa protestatarilor #rezist.

„Dacă mâine or să ne dea băieții ăștia în cap și or să ne bălăcărească și măscărească cum vor ei, fără nicio regulă și nicio lege, noi ce trebuie să facem? Să le aducem câte o panseluță? Orice cetățean care vede așa ceva desfășurându-se pe stradă are tot dreptul să intervină, cât timp autoritățile statului sunt pasive. Dacă oamenii ăștia au dreptul să facă singuri legea în țară, înseamnă că oricare dintre noi are dreptul ăsta”, a grohăit Sebastian Ghiță la B1.

Momentul în care PLM spune „plancardă” și insistă poate fi vizionat AICI

Potrivit DEX, variantele corecte pentru obiectul la care se referea fostul ministru sunt: pancartă, placardă

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.