"Ajutorul" dat de Rusia și China Italiei și Spaniei, dinamitat de Siegfried Mureșan. Mărul otrăvit prin care chinezii au vrut să le pună viața în pericol spaniolilor


"Ajutorul" dat de Rusia și China Italiei și Spaniei, dinamitat de Siegfried Mureșan. Mărul otrăvit prin care chinezii au vrut să le pună viața în pericol spaniolilor

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, vicelider al PPE, a demontat joi propaganda antieuropeană care prezintă Rusia și China pe post de salvatori ai Europei, în timp ce UE și-ar abandona statele membre. 

Astfel, eurodeputatul a evidențiat modul fals în care China a ajutat Spania în plină criză COVID-19, respectiv minciuna că Italia ar fi fost ajutată mai mult de Rusia decât de către UE. Mai mult, Siegfried Mureșan a explicat că, de fapt, China a pus în pericol viața spaniolilor prin așa-zisul ajutor acordat, în condițiile în care a trimis teste COVID-19 cu o rată de precizie de 30%. 

Pe de altă parte, eurodeputatul a reflectat patru măsuri vitale luate de UE în ultimele zile în sprijinul statelor membre

Comunicatul eurodeputatului: 

"Propaganda antieuropeană spune de zile întregi că Europa nu ar fi solidară, iar China și Rusia ar sprijini mai mult statele europene afectate. Iată care este realitatea:

➡️Testele rapide cumpărate de Spania din China nu funcționează, după cum scrie cotidianul „El Mundo”. Testele cumpărate din China pun diagnoza corectă doar în 30% din cazuri, în timp ce ele ar trebuie să o pună în 80% din cazuri.

Ce înseamnă? Înseamnă că din 3 cazuri de oameni bolnavi, testele chinezești sunt capabile să identifice doar un bolnav. 2 bolnavi din 3 rămân neidentificați. Ei cred că sunt sănătoși când sunt bolnavi. Pericolul este dublu: în primul rând, bolnavii neidentificați nu primesc îngrijiri medicale și se agravează situația lor. În al doilea rând, oamenilor li se spune că sunt sănătoși, când sunt bolnavi, și vor intra în contact cu alte persoane sănătoase și le vor infecta.

➡️În Italia, cotidianul „la Stampa” citează surse politice italiene care spun că 80% din livrările de ajutoare din Rusia sunt inutile.

Ce face între timp Uniunea Europeană:

✅ Astăzi votăm alocarea a 37 de miliarde de euro fonduri europene nerambursabile pentru combaterea epidemiei de coronavirus în statele membre.

✅ Totodată, votăm ca Fondul de Solidaritate al UE, în valoare de 800 de milioane de euro, destinate catastrofelor naturale, să poată fi folosit pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

✅ Comisia Europeană a înființat deja prima rezervă europeană de echipamente medicale. Comisia finanțează 90% din rezervă, iar restul de 10% este acoperit de statul membru care găzduiește rezerva. Bugetul inițial al rezervei este de 50 de milioane de euro. Rezerva poate fi găzduită de unul sau mai multe state membre. Distribuția echipamentelor din rezervă este gestionată de Centrul european de coordonare a răspunsului la situații de urgență, pentru a se asigura că acestea ajung acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.

✅ Comisia Europeană a încheiat cu succes o procedură comună de achiziții de echipamente medicale și de protecție. Producătorii mondiali au trimis oferte care acoperă sau chiar depășesc necesarul de echipamente pe care statele membre l-au transmis către Comisie. Ofertele sunt în curs de evaluare, iar contractele vor fi, cel mai probabil, semnate în următoarele zile. Mâine, Comisia Europeană va lansa procedura de achiziție publică pentru ventilatoare și luni pentru teste.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate în ultimele zile la nivel european.

Dragii mei,

Suntem într-o situație de criză, pe care nimeni în Europa nu a anticipat-o. Dar este foarte important ca, în această perioadă de criză, să rămânem cu mintea limpede și să înțelegem că nimeni din afara Europei nu ne poate ajuta mai bine decât ne putem ajuta reciproc, la nivelului Uniunii Europene, dacă rămânem uniți".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.