Ajutorul fraților de la București primit cu dispreț și superioritate la Chișinău. Medici români, tratați ca niște ageamii în Republica Moldova: „au venit să învețe cum se tratează coronavirusul”


Ajutorul fraților de la București primit cu dispreț și superioritate la Chișinău. Medici români, tratați ca niște ageamii în Republica Moldova: „au venit să învețe cum se tratează coronavirusul”

O echipă de 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății a ajuns la sfârșitul lunii aprilie în Republica Moldova pentru a ajuta țara vecină în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Medicii și asistenții medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă vor desfășura, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul, scrie siteul Europa Liberă.

De asemenea, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care acordă ajutor în valoare de 16,5 milioane lei pentru Republica Moldova, constând în echipamente şi medicamente, pentru lupta împotriva coronavirusului.

Prezența cadrelor medicale din România a fost însă tratată disprețuitor de premierul moldovean Ion Chicu, fost consilier al președintelui pro-rus Igor Dodon și fost ministru al Finanțelor în guvernul Filip, controlat de oligarhul Plahotniuc. Tot el învinovățea recent  Uniunea Europeană pentru „dezastrul” în care a ajuns R. Moldova. Detalii AICI

Într-o declarație de presă, Chicu a prezentat statistici despre rata deceselor provocate de coronavirus, arătând că Moldova are cea mai mică rată din toată regiunea, iar localnicii trebuie să se mândrească cu profesionalismul medicilor.

„Eu am remarcat și săptămâna trecută și fiecare poate verifica: rata deceselor în RM din cauza coronavirusului este de 3%, rata globală – 7%, în România este 5,7%. De aceea, trebuie să ne mândrim cu profesionalismul medicilor moldoveni și să nu ne rușinăm să-l spunem. Toți care vin la noi să ne ajute au și oportunitatea să învețe de la medicii noștri cum se tratează asemenea boli”, a subliniat Chicu.

CITEȘTE ȘI: PLANUL Ungariei vizează prăbușirea totală a R. Moldova: impunerea ”soluției” rusești în privința Transnistriei pentru a lega definitiv Basarabia de Moscova. Avertismentul lui Dan Dungaciu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.