Al șaselea caz de coronavirus! Bărbatul de 71 de ani, venit de o săptămână din Italia


Al șaselea caz de coronavirus! Bărbatul de 71 de ani, venit de o săptămână din Italia

Al șaselea caz de coronavirus din România a fost confirmat la un bărbat de 71 de ani din Suceava, care a venit din Lombardia (Italia) în urmă cu o săptămână, anunță responsabilii guvernamentali.

 „Un nou caz pozitiv de coronavirus, o persoană de 71 de ani din Suceava”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților”, a mai anunțat sursa citată.

Această persoană va fi transportată la Iași, a precizat șeful DSU, Raed Arafat. 

AL CINCILEA CAZ CONFIRMAT LA TIMIȘOARA 

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în România, la Timișoara, la un nepot de 16 ani al bărbatului depistat marți cu virusul, au anunțat responsabilii guvernamentali.

 Ministrul Sănătății, citat de G4Media, a confirmat oficial cazul: „Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.