ALERTĂ în Basarabia: Serviciul de Informație și de Securitate a trecut în SUBORDINEA pro-rusului Igor Dodon. Tăcerea autorităților de la București


ALERTĂ în Basarabia: Serviciul de Informație și de Securitate a trecut în SUBORDINEA pro-rusului Igor Dodon. Tăcerea autorităților de la București

Politologul și diplomatul Radu Carp avertizează, prin intermediul unei postări pe Facebook, că trecerea Serviciului de Informație și de Securitate (SIS) în subordinea președintelui pro-rus Igor Dodon, fără ca această pârghie informațională importantă să mai fie supusă vreunui control parlamentar, sau de o altă natură, va avea implicații majore în politica de dincolo de Prut, această mișcare făcând, în mod evident, jocurile Federației Ruse.

Podul.ro vă  prezintă comentariul lui Radu Carp.

”Parlamentul de la Chișinău a votat trecerea SIS (Serviciul de Informație și de Securitate) în subordinea Președintelui Republicii Moldova.

Există vreun stat în lume în care serviciile secrete nu se află sub nicio formă de control parlamentar?!

Tăcerile de astăzi de la București vor legitima agravarea lipsei democrației în Republica Moldova și urmarea firească a acestei situații: subordonarea acesteia Federației Ruse”, scrie Radu Carp.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.