Alianță, prietenie și iubire, dar până la un punct. Deputatul USR Stelian Ion distribuie, discret, pe Twitter o opinie în care Barna este lăudat, iar Cioloș „pișcat”


Alianță, prietenie și iubire, dar până la un punct. Deputatul USR Stelian Ion distribuie, discret, pe Twitter o opinie în care Barna este lăudat, iar Cioloș „pișcat”

Oamenii noi și unii ceva mai hârșâiți politic s-au fâțâit electoral duminică pe faleza Cazinoului din Constanța. Plimbarea useristo-plusistă, gesturile, atitudinea, atuurile și vulberabilitățile celor doi lideri ai Alianței 2020 au fost surprinse detaliat, microscopic și cu talent de jurnalista Andreea Pavel de la publicația infosud-est, într-un amplu articol a cărui concluzie e că Dan Barna este „mai politician” decât Dacian Cioloș care pare „mai prețios” și mai superficial.

Deputatul USR Stelian Ion, unul din cei mai aprigi și consecvenți luptători cu servanții coaliției PSD-Alde din infama comisie Iordache, dă un share discret materialului pe Twitter. Nu e nimic greșit în asta. Stelian Ion este din ce în ce mai politician. Discursurile lui din Parlament, tot mai articulate, poate singurele care zguduie coaliția pe partea de justiție, arată că a crescut politic extraordinar în ăștia doi ani și știe deja că, la un moment dat, alianțele se desfac. Ține cu ai lui, cum e și firesc, logic, sănătos.

Redăm mai jos câteva fragmente din opinia publicată pe info-sud-est.ro.

Andreea Pavel: „...Dan Barna este „mai politician” decât Cioloș. Cioloș pare, spre exemplu, mai prețios. O remarcă la prima vedere este și că Barna ajunge mai repede la oameni, pare mai natural în mijlocul lor, mai ”de-al lor”. În schimb, Cioloș se pierde mai ușor de oameni, interacționează mai stângaci. Niciunul însă nu pare să se simtă confortabil în băi de mulțime.

(...)

Am mai observat că Cioloș a fost abordat de mai mulți oameni decât Barna. Pe Barna abia dacă l-am recunoscut și eu și atunci când am făcut-o a fost doar datorită înălțimii, pentru că l-a scos repede în evidență. Ambii însă îmi par figuri șterse, comune, destul de greu de reperat și identificat în mulțime. Ca un amănunt, l-am reperat mai repede pe Dragoș Pîslaru. Bronzul lui puternic și bizar, total exotic pentru vremea asta, l-a trădat repede în mulțime, mai ales aici, la malul mării, în afara sezonului estival.

Apoi, pe Cioloș l-am auzit de câteva ori folosind ”datorită” în loc de ”din cauza”, chestie care mi-a zgâriat creierii și m-a enervat mai mult decât dacă aș fi auzit greșeala asta la alt politician. Pe Barna nu l-am auzit folosind ”datorită” în loc de ”din cauza”, dar nu garantez că nu face și el aceeași greșeală.

La prima vedere, Barna pare mai aerian dar, în fapt, cred că este mult mai atent la persoanele care se află în preajma lui, e mai reținut, mai serios, mai circumspect și mai zgârcit cu zâmbetele în stânga și dreapta. Cioloș pare mai neatent, mai puțin precaut, generos cu zâmbetele, uneori în exces, și nu pare foarte interesat de anumite detalii care contează pentru un public exigent, cum ar fi, spre exemplu, să nu întârzii la o întâlnire. Probabil lucrurile astea se explică printr-o doză prea mare de idealism sau de superficialitate. Ori una din două, ori, în cel mai rău caz, amândouă.  

(...)

Barna, Stelian Ion și ceilalți ai lor par veniți de pe front, cu uniformele cârpite și tumefiați de pumnii încasați în Parlament, cu ”școala vieții” de pe străzi și de prin cartierele unde-au umblat pentru semnăturile #fărăpenali. Lângă ei, Cioloș, Dragoș Pîslaru și alții de la PLUS apar ca niște vedete de Hollywood, cu glamour și zâmbete perfecte. E suficient să îi privești mergând, interacționând cu oamenii sau vorbind între ei și poți observa diferențele astea. Până la urmă, însă, diferențele nu sunt extraordinar de importante. Nu acum. Dar dacă ele nu se vor toci în timp, la un moment dat vor cântări greu în traseul lor”.

Articolul poate fi citit integral AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.