Alianța USR-PLUS anunță că a strâns cele 200.000 de semnături pentru „Dan Barna-președinte”. De ce este deputata Cosette Chichirău atât de furioasă pe președintele USR


Alianța USR-PLUS anunță că a strâns cele 200.000 de semnături pentru „Dan Barna-președinte”. De ce este deputata Cosette Chichirău atât de furioasă pe președintele USR

Liderul Plus, europarlamentarul Dacian Cioloș, anunță pe pagina sa oficială de Facebook că Alianța USR-PLUS a atins cele 200.000 de semnături necesare ca Dan Barna, liderul USR, să se înscrie în cursa pentru Cotroceni, dar că ar mai fi nevoie de încă 100.000 pentru ca validarea acestora să nu fie cu emoții, așa cum s-a mai întâmplat.

”Am ajuns la 200.000 semnături pentru Dan Barna președinte. Vă mulțumim vouă, tuturor celor care ați semnat! Așa cum știți, noi strângem semnăturile pe bune, în stradă, cu ajutorul colegilor și al voluntarilor noștri extraordinari. Mai sunt câteva zile până la depunerea semnăturilor. Vrem să ajungem la 300.000 ca să fim siguri că autoritățile nu ne invalidează arbitrar semnături, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. Intrați pe www.danbarnapresedinte.ro, descărcați formularul, strângeți cât mai multe semnături și trimiteți lista sau aduceți-o până pe la 16 septembrie la una dintre adresele de pe website. Avem nevoie de voi!”, scrie Cioloș pe Facebook.

Anunțul îmbucurător pentru susținătorii Alianței vine însă pe fondul unor tulburări în interiorul USR, unde abia au avut loc alegerile pentru funcția de președinte al formațiunii, câștigătorul, Dan Barna, fiind concurat de colega sa de la Iași Cosette Chichirău, deputat USR, care acum acuză fraudarea scrutinului.

Potrivit g4media.ro, Chichirău susține că ”toată ziua de duminică, 1 septembrie, prima zi de vot (pentru alegerea președintelui USR – n. red.), Cătălin Drulă a avut parola de la sistemul de vot”.

”Putea să genereze linkuri, să genereze noi adrese de email, să suprascrie voturi, să facă ce voia el. Cătălin Drulă – om de bază în echipa Barna – a avut mijloacele să facă o fraudă națională (…) Echipa Barna avea mijloacele de fraudare a votului. Întrebarea este dacă le-au folosit. Am cerut Comisiei Electorale un audit național. Nu l-am primit. Adrian Prisnel a cerut Comisei Electorale lista cu cei care aveau acces la sistemul de vot. Nu a primit-o”, a mai scris Cosette Chichirău pe grupul de comunicare, potrivit g4media.ro.

”Mie mi-a ajuns cuțitul la os. De o săptămână, sunt acuzată în partid și în presă de o fraudă pe care nu aveam cum să o fac. Sunt niște minciuni strigătoare la cer. Am îndurat destul mizeria asta. Acu, ce facem? Verificăm până la urmă dacă s-au făcut suprascrieri în sistemul de vot? Verificăm cine a avut, în afară de Drulă, acces la sistemul de vot?!”, și-a încheiat Chichirău mesajul către colegii din partid.

În replică, deputatul Cătălin Drulă a declarat pentru G4Media.ro că votul intern din USR s-a desfășurat corect și este reprezentativ pentru voința membrilor partidului și neagă că ar fi avut acces la sistemul de vot.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.