Alina Gorghiu, semnal negativ privind șansele ca moțiunea de cenzură să fie un succes: "Am mai avea nevoie de vreo 20 de voturi"


Alina Gorghiu, semnal negativ privind șansele ca moțiunea de cenzură să fie un succes: "Am mai avea nevoie de vreo 20 de voturi"

Misiunea ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă să treacă pare una extrem de dificilă. Senatoarea PNL, Alina Gorghiu, a participat marți seară într-o emisiune de televiziune și a transmis că este complicat ca moțiunea de cenzură să treacă întrucât opoziția ar mai avea nevoie de aproximativ 20 de voturi. 

CITIȚI ȘI: Textul moțiunii de cenzură: "Guvernul Dăncilă trebuie demis!" De câte voturi e nevoie ca Viorica să plece de la Palatul Victoria

"Am mai avea nevoie de vreo 20 de voturi pentru a avea succes. Zilele acestea am vorbit cu foarte mulți parlamentari pentru a-i convinge să ne susțină. Însă e foarte greu pentru că, dacă facem un calcul, cu tot cu UDMR și minorități, tot nu adunăm numărul necesar", a spus parlamentara.

Totodată, în plenul Senatului, Alina Gorghiu a lansat un apel către parlamentarii din PSD-ALDE să se alăture demersului opoziției și să voteze moțiunea de cenzură. Cu toate acestea, liberala a precizat că "până la vot nu vom putea avea garanţia că moţiunea va fi votată" de parlamentarii din actuala putere. 

"Moţiunea nu ţine doar de voinţa politică, ţine şi de aritmetica parlamentară. E un clişeu care, din păcate, e o realitate. S-au făcut discuţii, sper să existe şi rezultate. Însă Opoziţia este obligată să depună această moţiune de cenzură şi va fi un demers concretizat. (...) Eu doresc să existe acei parlamentari din majoritatea PSD-ALDE care ne lipsesc, astfel încât moţiunea să fie un succes, să facă pasul în votarea moţiunii. Individual s-a discutat cu foarte mulţi şi eu am discutat cu foarte mulţi colegi şi din PSD şi din ALDE. Până la vot nu vom putea avea garanţia că moţiunea va fi votată şi de aceştia", a afirmat Gorghiu, marţi, la Senat. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.