Alo, DNA?! Baronul Oprișan, un nou tun de zile mari. Bani redirecționați către un prieten pentru mii de ore de deszăpezire fictivă


Alo, DNA?! Baronul Oprișan, un nou tun de zile mari. Bani redirecționați către un prieten pentru mii de ore de deszăpezire fictivă

Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, zis și "Portofel", a creat un prejudiciu, prin funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea pe care o deține, de 620.644 de lei bugetului județului Vancea, din care 547.581 de lei sunt plăţile nelegale şi 73.063 de lei sunt majorări de întârziere aferente plăţilor nelegale, conform vrancea24

Este vorba despre un prejudiciu creat prin intermedul serviciilor de combatere a poleiului şi deszăpezire pe drumurile judeţene, care au fost încredinţate asocierii SC Sotirex SRL şi SC Roman Impex Prest SRL, aparținând fostului deputat PSD de Vrancea, Victor Roman, apropiat al baronului Oprișan. 

Confom Curții de Conturi Vrancea, un număr de 1.992 de ore au fost pretinse la plată în mod nejustificat şi achitate nelegal servicii de combatere a poleiului şi deszăpezire, în afara intervalelor de timp în care intervenţia utilajelor era justificată.

Pentru recuperarea prejudiciului, Curtea de Conturi a recomandat conducerii Consiliului Judeţean Vrancea să ia măsuri pentru stabilirea întinderii şi recuperarea prejudiciului aferent abaterii constatate în timpul auditului.

Curtea de Conturi Vrancea: "În aceste condiţii, din coroborarea informărilor meteorologice transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, cu datele cuprinse în documentele emise de către operatorul serviciilor de combatere a poleiului şi deszăpezire, ce au stat la baza decontării acestor servicii, pentru aceeaşi perioadă, a rezultat faptul că au fost pretinse la plată de către prestator, însușite la plată şi achitate de către beneficiar, în mod nejustificat, în raport cu reglementările tehnice în vigoare, precum şi cu angajamentele contractuale prin care acestea au fost asumate, volume de servicii nereale în valoare totală de 547.581 lei".

Totodată, publicația Adevărul preciza pe 22 octombrie 2017 că CJ Vrancea, condus de baronul PSD Oprișan, a pus la bătăie pentru deszăpezire o sumă de 22,7 milioane de lei, fără TVA, o sumă mai mult decât dublă faţă de vechiul contract pe trei ani, adjudecat în 2014 pentru suma de 9,4 milioane de lei. Asta în condiţiile în care reţeaua de drumuri judeţene din Vrancea nu şi-a mărit lungimea, care este de 597 de km. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.