Alt cumpănaș PSD trăiește ca un belfer pe banii românilor. Specialistul în nimic Victor Alistar are salariu uriaș, director de cabinet și consilier


Alt cumpănaș PSD trăiește ca un belfer pe banii românilor. Specialistul în nimic Victor Alistar are salariu uriaș, director de cabinet și consilier

 Reprezentanții societății civile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Victor Alistar și Romeu Chelariu, s-au trezit ditamai demnitarii în urma modificării legii care reglementează activitatea CSM de către Comisia Iordache și s-au grăbit să se răsfețe ca atare, angajându-și șefi de cabinet și consilieri, deși treaba lor se reduce la participarea la câteva ședințe unde mai mult fac figurație și votează conform directivelor de partid.

Și veniturile le-au crescut veniturile de câteva ori, scrie Europa Liberă într-un amplu material pe subiect.

Deși participă doar la ședințele de plen, cei doi au fost primii care au profitat de modificările legislative și de privilegiile votate de politicieni.

Potrivit Constituției, cei doi reprezentanți ai societății civile în CSM au atribuții limitate. Ei participă doar la ședințele de plen, nu sunt prezenți la discuțiile din Secții, nu participă la ședințele în care se dezbat acțiunile disciplinare ale magistraților. Până să fie modificată legea, cei doi primeau o indemnizație de ședință, mai scrie sursa citată.

Astfel, în 2017, pentru patru luni de activitate în CSM, Victor Alistar a primit 26.679 de lei. Din toamna lui 2018, când Curtea Constituțională a respins excepțiile de neconstituționalitate invocate de președintele Klaus Iohannis, veniturile lui Alistar de la CSM au crescut de 6 ori, până la 165.863 de lei, tot pentru patru luni. În această sumă intră „indemnizație și diurne de delegare”.

Celălalt reprezentant al sociețății civile în Consiliu, Romeu Chelariu, a primit indemnizație pentru perioada septembrie - decembrie 2017, 26.679 de lei. Un an mai târziu, Chelariu primea de la CSM 167.158 de lei pentru aceeași perioadă, septembrie – decembrie 2018.

Altfel spus, cei doi reprezentanți ai societății civile trimiși în CSM de Senat sunt asimilați membrilor plini care sunt magistrați, însă doar în ceea ce privește veniturile salariale, nu și din perspectiva obligațiilor.

Mai multe detalii AICI

Jurnalistul Mircea Marian a comentat savuros, dar acid situația cumpănașilor de la CSM: „Aflu cu bucurie că victor alistar - o râmă de tip cumpănașu, oengist de casă al psd, detașat de Partid la CSM - e acum demnitar și și-a tras director de cabinet și doi consilieri - scrie Virgil Burlă/ Europa Liberă. Ciordache a dat o lege prin care zisa societate civilă din CSM - bișonii isterici din lesa PSD, ca să fim scurți - a primit statut de demnitar. Bașca salariu și diurnă a la Savonea, adică cât vreo 3-4 salarii medii în educație.
Poate vă amintiți, dar Ponta a vrut să-l pună pe ăsta ministru, dar omul uitase să spună că a pierdut un proces cu ANI și avea interdicție să ocupe funcții publice. PSD nu l-a părăsit și l-a făcut demnitar la CSM, unde latră vigilent în corul penalilor.
Patria recunoscătoare tuturor lătrăilor.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.