Altă plecare importantă de la DIGI24. Alina Manolache părăsește postul și emisiunea în care i se alăturase CTP, sătul de jurnalismul „moale” al lui Prelipceanu


Altă plecare importantă de la DIGI24. Alina Manolache părăsește postul și emisiunea în care i se alăturase CTP, sătul de jurnalismul „moale” al lui Prelipceanu

Site-ul Pagina de Media informează, într-un material exclusiv, că unul dintre cei mai importanți reporteri de la Digi24 se desparte de canalul media. Este vorba de Alina Manolache, realizatoarea programului zilnic Studio Politic (15.00-16.00) și a emisiunii săptămânale Cap Limpede, emisiune intitulată așa chiar de jurnalistul cu vechime și notorietate Cristian Tudor Popescu, care de altfel îi devenise de puțină vreme Alinei Manolache invitat în fiecare vineri.

În momentul în care a decis să-l părăsească pe Cosmin Prelipceanu în al cărui „Jurnal de seară” apărea joia, CTP a vorbit la superlativ despre colega sa de „Cap limbede”, chiar dacă o criticase virulent în urmă cu câteva luni când aceasta îl avusese ca invitat pe Florin Iordache, președintele comisiei parlamentare de tristă amintire care a măcelărit legile justiției și codurile penale în favoarea infractorilor, pe motiv că nu fusese suficient de dură cu infamul deputat PSD.

De altfel, și la adresa fostului coleg Prelipceanu, CTP a avut un discurs virulent, după ce acesta s-a dovedit prea moale când invitata sa a fost Gabriela Firea, în contextul scandalului legat de spitalului oncologic pentru copii (detalii AICI): „Când am apărat cu duritate Digi24 în fața pretenției dlui Mihai Șora-emag ca postul să se desființeze, pentru că s-ar fi aservit PSD, am spus că dacă voi constata eu compromiterea postului Digi24, nu mă mai vedeți prin studio. Un prim pas spre acest gest a fost făcut aseară, prin emisiunea realizată de primarul general G. Firea, avându-i ca public de figurație pe dnii C. Prelipceanu și R. Kiss. Firea a vorbit 80% din timpul emisiunii, plasând tot ce a vrut. Principala ocupație a dlui Prelipceanu a fost să tacă asurzitor și să dea din cap aprobator. Când a pus una dintre cele nu știu dacă mai mult de 5 întrebări, dl Prelipceanu a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil, „Nu vă supărați, doamnă primar general, totuși trebuie să vă întreb ceva…”.

Potrivit informațiilor Pagina de Media, Manolache va mai rămâne la Digi până la sfârșitul anului când se va alătura ziarului Libertatea, coordonat editorial de jurnalistul Cătălin Tolontan. Conform acelorași surse, ea va lucra în departamentul de investigații al publicației, dar și în cadrul proiectelor video.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.