Am scăpat de Sindile și am dat de Florea! Dezvăluiri incendiare despre noul șef al Jandarmeriei: Urlă la subordonați și îi obligă să participe la slujbe! Un subofițer ar fi vrut chiar să-l împuște


Am scăpat de Sindile și am dat de Florea! Dezvăluiri incendiare despre noul șef al Jandarmeriei: Urlă la subordonați și îi obligă să participe la slujbe! Un subofițer ar fi vrut chiar să-l împuște

Omul infractorului Liviu Dragnea și al secretarei senatoare Carmen Dan, Ionuț Sindile, de loc din faimosul județ Teleorman, a fost alungat de la cârma brațului armat al PSD și înlocuit cu generalul de brigadă Constantin Florea, șeful Jandarmeriei de la Craiova, ala de nu a vrut să trimită 20 de oameni în sprijinul poliției incompetente de la Caracal care o căuta pe Alexandra.

Potrivit CV-ului, Florea a absolvit, pe lângă Colegiul Național de Apărare, Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” Bucureşti.

Potrivit unui articol publicat în 2018 de oltenia.info, Florea a ocupat funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi „Mihai Bravul” din Craiova vreme de 9 ani, iar de 14 ani se află la conducerea instituției (2004 – 2009 a fost adjunct), precizează g4media.ro. Lucrează la Jandarmerie din 1990. După stagiul militar, întâmplat prin 1984, după unele informații la Securitate, a revenit în Filiașul natal unde a învățat o meserie: prelucrător prin așchiere, dar nu a mai avut timp să o practice deoarece a intrat la școala de ofițeri de la Băneasa.

Un articol uriaș publicat inițial de explozivnews.ro (unde nu mai poate fi găsit) și preluat integral, în 2011, de un forum al jandarmilor vorbește însă despre generalul Florea ca despre un șef detestat de subalterni, capabil să terorizeze, printr-o agresivitate verbală ieșită din comun și alte umilințe, o unitate întreagă.

Redăm mai jos fragmente din acest interesant portret al lui Florea alcătuit din declarațiile și mărturiile subordonaților:

Personaj „ilustru” în zona Olteniei, evidenţiat prin faptul că niciodată nu conduce vreo acţiune, căci (nu-i aşa?) de ce să poarte omul răspunderea, colonelul Constantin Florea, comandant al IJJ Dolj a reuşit să atingă o performanţă unică: să terorizeze o întreagă unitate! 

  
Disperaţi de comportamentul abuziv al bravului colonel, oamenii bat la toate uşile, cu speranţa că mai-marii din minister se vor decide să facă un control de fond care să scoată în evidenţă situaţia şi să dispună măsuri în cazul lui Florea(aşteptăm şi reacţia celor de la protecţie internă!). 

Ca să ne lămurim asupra personajului, începem prin a spune că Florea a terminat cum a terminat şcoala de ofiţeri, fiind încadrat în Jandarmerie în anul 1990. De atunci, susţinut de neamuri şi pile, abil utilizator al limbii şi periei, a reuşit să ajungă până în poziţia de adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, poziţie din care s-a preocupat cu sabotarea şefului său, dar şi cu doborârea din funcţie a fostului şef al IJJ Dolj, funcţie pe care o dorea pentru el. Ajutat de bunul său prieten, dr. Marius Turaiche, Florea şi-a văzut visul cu ochii: din 2009 ocupă funcţia de comandant IJJ Dolj. În paranteză fie spus, Turaiche este cel care l-a acţionat în judecată pe fostul comandant, sprijinit de Florea prin intermediul prietenilor săi av. Belulescu şi av. Nedelcu. Acelaşi Turaiche care şi-a făcut un obicei din a lăsa cadrele să-l aştepte cu orele şi care acordă consultaţii ba la poarta unităţii, ba la chioşcul din incintă, cărându-se cu registrele după el. 

Revenim. Ambiţios din fire, Florea a ordonat unui subofiţer (ştie el care, dar ştim şi noi!) cunoscător în ale computerului să-i „tehnoredacteze” repede nişte cărţi, pe principiul copy-paste, astfel încât, după multe sacoşe cărate la Bucureşti, intervenţii şi pile, şi-a luat titlul de doctor. Asta după ce, cu ceva timp în urmă, a căzut cu brio două testări psihologice de intrare în Academia Militară, la a treia găsind poarta din spate deschisă! 

Odată ajuns la cârma IJJ Dolj, Florea a început să taie în toate direcţiile. 

Să o luăm pe scurtătură: la recenta acţiune de disponibilizare, colonelul nostru nu a ţinut cont de nici un criteriu profesional. A dat afară femei de serviciu pentru că nu era nevoie de ele. Corect, am putea spune, dacă realitatea nu ar scoate în evidenţă faptul că a dat afară femeile de serviciu preluate de la Grupare, dar le-a păstrat pe cele ale căror soţi lucrează în unitatea lui şi îi sunt apropiaţi! A dat afară şoferi cu mai multe calificări    (ex. Ioana Marcel), oprind în unitate şoferi cu afecţiuni grave de sănătate (ex. Boiangiu Tudor, Buturogea Gogu). A dat afară subofiţeri operativi fără probleme, pentru a opri subofiţeri cu afecţiuni cardiace şi implant de cristalin ( ex. Secţia Segarcea; nici la Băileşti nu ne este ruşine!). 

Pe lista de concediaţi se regăsesc: Iancu Marin, Văduva Gelu, Drugă Costel, Dobre Cristian, Tudor Elian Nelu, Vlad Sorin, Catrina Gabriel, Bulugean Cristian. Toţi aceşti subofiţeri sunt în măsură să dea informări ample Corpului de Control. 

La Resurse Umane a concediat un om cu 30 de ani de vechime în domeniu ( Şuţă Anica), păstrând un subofiţer fără experienţă, al cărui loc era în serviciul operativ. 

În urma faimosului examen tip grilă gestionat de Florea, la care unii au uitat să scrie şi colile albe au fost complectate ulterior, au existat o serie de contestaţii. Subofiţerii au cerut să fie primiţi în audienţă şi să se vizioneze casetele cu înregistrările din examen. Demersul lor s-a lovit direct de gardul unităţii şi de nepăsarea lui Florea, care nici nu a catadicsit să-i primească pe oameni. 

Despre comportamentul pe care colonelul îl are faţă de subofiţeri se pot scrie pagini întregi. Arogant de felul său, Florea urlă la subordonaţi şi îi jigneşte de câte ori are ocazia, fără să ţină cont că nu este argat şi unitatea nu este moşia lui. De curând, un subofiţer s-a destăinuit, povestind cum colonelul, trecând prin curte, l-a văzut vorbind la telefon. Omul, aflat cu spatele, vorbea la telefon cu soţia sa, aflată în spital. Florea, ultragiat de faptul că subordonatul nu are ochi la spate, s-a năpustit asupra lui, jugnindu-l cu expresii pe care hârtia nu le suportă. Omul nostru a recunoscut sincer că atât de supărat a fost încât ar fi putut să-l împuşte pe Florea! 

Cât despre Florea, şi-a luat obiceiul ca în fiecare dimineaţă de luni să înceapă programul obligând subordonaţii la o repriză de rugăciuni în clubul unităţii, fără să-şi dea seama că unitatea nu e biserică şi oamenii nu sunt toţi practicanţi religioşi, motiv pentru care şi sunt plătiţi să facă alte lucruri, nu să se închine! 

Şi pentrucă tot am vorbit de rugăciuni, trebuie să spunem că la sărbătorirea bisericii din curtea unităţii ( aprilie 2011) a cerut de la fiecare cadru 100 Ron, motivând că va organiza o masă festivă cu toată lumea. Mai mult, celor de la Segarcea le-a cerut să se implice: era nevoie de danii în vin şi produse alimentare. Când a fost să fie masa, jandarmii au rămas pe la uşi. La masă au poposit tot felul de civili, prieteni ai colonelului, care mai de care mai controversat. 

Revenind la practicile de comandă, comandantul nostru ţine oamenii cu orele pe la ușa lui, timp în care este ocupat cu „analizele strategice” pe care le face în compania unor personaje politice locale. Unul dintre obişnuiţii casei este Pavel Badea, consilier liberal, visător la fotoliul de primar al Craiovei. Şi pentrucă Badea îi este bun amic, Florea se răţoieşte la subordonaţi să nu mai parcheze maşinile pe strada unde îşi are casa liberalul   ( zona liceului sportiv, în spatele unităţii). Şi nu se opreşte aici: face tot felul de remarci prin unitate, cum că jandarmilor craioveni le-ar fi mult mai bine dacă Badea ar ajunge primar. Mai pe direct, ofiţerul face propagandă politică în unitate. 

Pentru o mai bună înţelegere a lucrurilor, vom spune că  în prezent bazele unităţii sunt administrate de IJJ Dolj. Ce a făcut Florea de la preluarea lor? Simplu: ce ştie să facă cel mai bine! Chermezele cu civili controversaţi se ţin lanţ la popopa unităţii  şi la baza sportivă. Angajaţii popotei sunt obligăţi să gătească, să servească şi să cureţe vesela după petrecăreţi, indiferent de programul lor. Mai mult, sunt oameni obligaţi să-şi aducă nevestele de acasă, pentru a face faţă solicitărilor ( ex. Sof. Nărămzoiu, a cărui soţie a fost adusă să spele vase!). Despre consumul de curent, apă şi gaze, pe bugetul unităţii, Florea nu suflă nici un cuvânt. În schimb, în unitate s-au luat telecomenzile de la aparatele de aer condiţionat, că este...criză! 

Ca să contribuie la ridicarea nivelului de trai al prietenilor săi, colonelul a scos din unitate automate de cafea la care preţul era de 0,70 Ron şi a adus altele, la care preţul este de 1,50 Ron. La chioşcul din curtea unităţii se vând produse cu adaos comercial mare, nu se ştie spre profitul cui!( la chioşc este oricum o angajată de încredere, rudă cu col. Popescu Costinel, omul de casă  al lui Florea). 

Nemulţumit de condiţiile din popotă, Florea a cerut conducerii Asociaţiei Sportive să cumpere plaspe. Lovindu-se de un refuz categorit, colonelul nu încetează să ameninţe şi să-i vâneze pe cei din conducerea Asociaţiei. 

Şi fiindcă tot vorbim despre sport: sala de sport a unităţii, dotată de jandarmi din eforturile personale şi pentru uzul lor, a devenit un fel de club privat al prietenilor civili ai lui Florea, care pot fi văzuţi seara intrând pe poarta unităţii. Cât despre baza sportivă, un colţ de rai la care au muncit toţi jandarmii, a devenit domeniul lui  Florea. Colonelul nu le mai dă voie jandarmilor să intre în baza lor cu maşinile, îi jigneşte în faţa prietenilor săi civili şi îi goneşte din zonă. Sub acoperirea meciurilor de tenis, Florea croşetează întâlniri cu lideri locali liberali, dar şi cu persoane controversate. 

Să depăşim contextul şi să vorbim puţin despre afaceri. Este de notorietate relaţia sa cu Ghiţă, patron al târgului Marlorex, personaj controversat în Craiova, pe care l-a cunoscut prin intermediul col.(r.) Răduţ, patron al unei firme de pază din oraş. Cu Ghiţă are dese întâlniri în spaţiul public, cei doi locuind în vecinătate ( cart. Brazda lui Novac). 

Florea are relaţii apropiate şi cu Gigi Mitrache, av. Belulescu, av. Nedelcu, Crenguţa Leonte, Ioana Silviu etc. 

Să o luăm pe rând: Bârfa unităţii vorbeşte despre faptul că Florea este asociat cu fratele av. Belulescu, întro staţie de vulcanizare de pe str. Siloz. Mai mult, împreună cu finul său, mr. Magistrat Ioana Silviu, are o spălătorie auto în zona fostei fabrici Independenţa. 

Despre afacerea transferului de terenuri cu Parcul Industrial Craiova ( director Nicoli) credem că este cazul să cerceteze şi să se pronunţe autoritatea competentă. Putem să ajutăm cu următoarea informaţie: contra 7 ha teren, Florea trebuie să primească o casă şi 1,5 ha teren. Cât este de adevărat, rămâne să vedem. 

Până atunci, să aruncăm o privire asupra declaraţiilor de avere ale familiei Florea. 

La 25.10.2010, Florea Constantin declara un teren intravilan de 405 m.p., dobândit în anul 2007, un apartament de 76 m.p. dobândit în anul 2002 şi o maşină dobândită în anul 2006. Venituri: 62.612 Ron el şi 25.460 Ron soţia. 

La 18.11.2010, Florea Emilia Georgeta, funcţionar la ARPM Craiova, declara aceleaşi lucruri, cu observaţia că nu prea ştia ce bani încasează în familie, din moment ce apar nişte ştersături grosolane la cifre. Ceea ce ni se pare ciudat este faptul că pe declaraţia de avere din anul 2009 soţia lui Florea trece fix aceleaşi venituri ca în anul 2010! La 06.06.2011, Florea declară venituri proprii de 78.010 Ron şi soţia de 18.471 Ron. În cazul celor doi bugetari nu au funcţionat reducerile salariale care au afectat tot sistemul de stat? Doamna are venituri reduse abia pentru declaraţia din 2011. Colonelul, se vede bine, are venituri crescute! Cinste lui, are şi pentru ce! 

Cu numărul de înregistrare 18390 din 09.02.2009, soţii Florea au primit de la Primăria Mun. Craiova Autorizaţia de construire nr. 205 din 27.02.2009, pentru construire locuinţă P+M şi împrejmuire teren în str. Ramuri nr. 24 E. Să înţelegem că până acum nu au făcut absolut nimic, din moment ce în declaraţiile de avere nu este consemnat nimic. 
 

Preluare de pe http://forum.jandarmi.ro/

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.