Ambasada Danemarcei și a Suediei iau în râs autoritățile române: "Ci autostradî? - Iegxact!"


Ambasada Danemarcei și a Suediei iau în râs autoritățile române: "Ci autostradî? - Iegxact!"

Ambasada Danemarcei în România a postat, vineri, pe Facebook, un mesaj ironic despre lipsa autostrăzilor în ţara noastră, care se încheie cu replica „iegxact”. Şi Ambasada Suediei la Bucureşti a postat un mesaj cu informaţii despre planul naţional de infrastructură din Suedia, care include şi centura capitalei Stokholm, în lungime de 21 de km, din care 18 prin tuneluri, informează news.ro

Postarea Ambasadei Danemarcei:

„Casual Friday:

- Ci-i cu bandirola albî?
- Îi pientru autostradî…
- Ci autostradî?
- Iegxact!”

VEDEȚI AICI GIFUL POSTAT DE AMBASADA DANEMARCEI

Postarea Ambasadei Suediei:

„Guvernul Suediei a adoptat un plan naţional pentru infrastructură pentru perioada 2018–2029, însumând investiţii totale de 66 miliarde € în transportul rutier, căi ferate şi transportul maritim. Noul plan naţional reprezintă un pas important către tranziţia spre un stat fără combustibili fosili, o creştere a construcţiei de locuinţe şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru mediul de afaceri. Una dintre cele mai ambiţioase componente ale planului este centura capitalei Stockholm. Proiectul a început în 2015 şi va dura până în 2025. Cu 21 kilometri lungime totală, dintre care 18 kilometri în tuneluri, centura va deservi 140.000 vehicule în fiecare zi, circulând pe trei benzi separate per fiecare direcţie”, este mesajul postat de Ambasada Suediei.

Misiunea diplomatică adaugă: „Dacă ai 15 minute libere astăzi, poţi urmări raportul video de progres al proiectului, realizat de Administraţia Suedeză pentru Transport”.

VEDEȚI AICI VIDEO CU PLANUL NAȚIONAL AL SUEDIEI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.