Ambasadoarea Olandei la București critică linșajul legislativ PSD-ALDE-UDMR: "Pentru mediul de afaceri este foarte importantă respectarea statului de drept"


Ambasadoarea Olandei la București critică linșajul legislativ PSD-ALDE-UDMR: "Pentru mediul de afaceri este foarte importantă respectarea statului de drept"

Ambasadoarea Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic, a criticat aspru  linșajul legislativ al PSD-ALDE-UDMR, atât din perspectiva statului de drept, cât și din punct de vedere fiscal.

Concret, Stella Ronner-Grubagic a semnalat cât de importantă este respectarea statului de drept pentru mediul de afaceri. Todoată, ambasadoarea Olandei a precizat că a luat la cunoștință criticile asupra OUG 114 din partea mediului de afaceri olandez, dar și de la cel român.

Aș vrea să subliniez cât este de importantă pentru mediul de afaceri respectarea statului de drept. (…) Ca parteneri europeni, urmărim îndeaproape aceste aspecte și nu ne sfiim să le criticăm în discuțiile cu omologii romani sau să le menționăm public atunci cand considerăm că e necesar să o facem. Mă refer specific la OUG nr. 114 privind sectorul privat. În timp ce suntem încă în proces de a înțelege cum va funcționa exact actul normativ, auzim nu doar de la mediul de afaceri olandez, dar și de la cel român cat de nocivă va fi implementarea acestuia, a declarat Stella Ronner-Grubacic, ambasador al Olandei la București, potrivit g4media.ro.

Mai mult, ambasadoarea Olandei a atras atenția că deși România a înregistrat în 2018 cea mai mare creștere economică din UE, Statul Român a cauzat impredictibilitate legislativă în domeniul fiscal, cât și lipsă de transparență, factori ce afectează grav componenta inovării.

"Aceasta a subliniat că Romania este într-o fază crucială a dezvoltării economice. „Pe de o parte vedem o creștere economică importantă – anul trecut a fost cea mai mare din Uniunea Europeană ceea ce este de felicitat -, pe de altă parte continuăm să vedem această problemă a lipsei de predictibilitate privind legislația în domeniul fiscalității și o lipsă de transparență la nivel decizional. Aceste aspecte credem că au contribuit, din 2010 încoace, la declinul înregistrat de Romania în clasamentul european al inovării, a mai spus diplomatul olandez.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.