Ambasadorul României la Roma: ”Nu prin șmecherie și ticăloșie se rezolvă lucrurile! Românii trebuie să respecte legile italiene”

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a făcut un apel dur către toți românii veniți din Italia care mint la graniță în legătură cu proveniența acestora din zonele roșii. 

 
Mai exact, diplomatul a spus ferm că românii trebuie să se supună ”cu strictețe” legilor italiene:

Românii trebuie să respecte cu strictețe rigorile legilor italiene. La fel și noi, diplomații, cu toții trebuie să ne conformăm la măsurile luate de statul reședință. Ne focusăm pe o comunicare cu compatrioții noștri care au fost testați pozitiv și să asigurăm comunicarea, să verificăm informațiile ca să nu se propage o epidemie a panicii care pare că a pus stăpânire pe multe persoane. Oamenii sunt preocupați, e normal, pentru că este un fenomen nou pe care generația noastră nu l-a cunoscut. Nu prin șmecherie și nu prin arta talentului negativ și nu prin modul prin care unii încearcă să ridice ticăloșia la o virtute negativă se rezolvă lucrurile. Putem să învățăm, din această lecție, ce înseamnă unitatea. Nu trebuie să ne supunem unor riscuri crezând că nu ne putem îmbolnăvi. De responsabilitatea unora depind viața și sănătatea oamenilor noștri dragi”, a declarat ambasadorul George Gabriel Bologan, într-o intervenție telefonică pentru Digi24.