Amestec mizerabil de național-ceaușism și pro-rusism la TVR. Televiziunea publică face propagandă anti-UE prin vocea menestrelului Tudor Gheorghe

TVR 1 a difuzat duminică, spectacolul „Degeaba 30” a lui Tudor Gheorghe, organizat pe 21 decembrie, la marcarea a treizeci de ani de la Revoluția din 1989. Conceput ca un imn pesimist pentru momentul istoric, textele pieselor se disting printr-o tentă vizibilă de anti-europenism.

Mai mult, postul de televiziune a difuzat concertul cunoscutului artist pe 26 ianuarie, tocmai de ziua de naștere a fostului dictator, Nicolae Ceușescu.

Mesajele lui Tudor Gheorge au fost aplaudate de sala arhiplină, cum se întâmplă adeseori la concertele sale de la Sala Palatului. Opiniile anti-UE ale lui Tudor Gheorghe sunt de altfel cunoscute și nu de puține ori au fost exhibate în emisiunile din platoul turnătorului "Felix" Voiculescu.

Într-un interviu oferit în decembrie 2019 agenției Mediafax, Tudor Gheorghe spune că „Degeaba” este „ecoul unei generații”, „copiii ăștia de 30-40 de ani cărora li s-a luat speranța, pentru ei e «Degeaba», anii ăștia care au trecut degeaba, ei nu mai au perspectivă, ei nu mai cred în potențialul creator al acestui neam, ei nu mai au încredere, nu le mai place limba română, nu mai au habar de istoria română, nu mai au demnitate și mândrie de români, nu mai au nimic, pentru ei strig eu: «Degeaba»”.

Analistul Iulian Fota a avut o reacție furtunoasă pe pagina sa de Facebook, taxând în termeni duri derapajul postului național de televiziune

"Nu se poate trece asa usor peste momentul "degeaba" din TVR. Programarea spectacolului chiar pe 26 ianuarie , ziua de nastere a lui Pingelica, ne arata o agresivitate in crestere. Asta este semn de ofensiva ideologica.

Amestecul puturos din TVR , de national-ceausism si pro-rusism este vechi, inca din decembrie 1989, este functional si cel mai grav, este tolerat. Este tolerat atat in Parlament, care raspunde de buna gestionare a acestei institutii cat si in alte parti. Ce sens are sa ne batem capul cu pericolul razboiul informational, subversiv cand TVR, televiziunea nationala, platita din bani publici , minte si manipuleaza in halul asta. TVR, devenita tribuna principala a multor altor voci anti-occidentale, care la randul lor mint de ingheata apele.

Acelasi TVR care nu difuza stirea inceperii oficiale a lucrarilor la baza militara de la Deveselu pentru ca nu stiu care sefulet ( de fapt stiu) nu avea si o opinie de la ambasada rusa din Bucuresti. Cum sa le vorbesti romanilor de americani fara sa le aduci aminte si de rusi ? Ca doar trebuie sa fim obectivi, nu? Chestiunea este reala, povestita de reporteri din TVR. Si nu este singura poveste de felul asta. Pentru conducerea TVR lumina vine in continuare de la rasarit .

P.S. Chiar daca nu-mi place ce se intampla acolo, de dragul ideii ca este o institutie nationala, mi-am calcat pe inima si din cand in cand am mai participat la cate o emisiune . Dar chestia asta cu "degeaba" mi-a pus capac. Eu prin Pangrati nu mai calc. Nu poti frecventa o televiziune care face rau tarii tale. Ca a lor nu pare sa mai fie. Doar nu o sa-si iubeasca tara asa, pe degeaba!"