Ana Birchall, mesaj ferm contra SS: "Adevărul! Sigur, dacă interesează, dincolo de manipulările marca Savonea, Iordache & Co!"


Ana Birchall, mesaj ferm contra SS: "Adevărul! Sigur, dacă interesează, dincolo de manipulările marca Savonea, Iordache & Co!"

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a subliniat, din nou, că Secția Specială trebuie desființată, întărind această poziție și prin faptul că instituția cu pricina este caracterizată de ineficiență, întrucât "la sfârșitul anului 2019 au rămas nesoluționate, pe rolul Secției 3.652 dosare, dintre care în 659 era începută urmărirea penală".

Mai mult, de la operaționlizarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), în octombrie 2018, și până pe 31 decembrie 2019, procurorii parchetului au trimis în judecată numai patru cauze, cu cinci inculpați, dintre care patru procurori și un judecător, potrivit g4media.

Datele prezentate au o importanță și mai mare în contextul în care apărătorii SS, de teapa deputatului PSD Florin Iordache și a Liei Savonea, fostă președintă a CSM, au susținut adesea că a fost necesară înființarea acestei Secții tocmai pentru că stăteau dosare nelucrate la alte parchete. 

Redăm mesajul Anei Birchall:

"Adevărul! Sigur, dacă interesează, dincolo de manipulările marca Savonea, Iordache & Co!

Îmi mențin părerea că această Secție Specială, așa cum este reglementată acum, este nefuncțională, toxică pentru sistemul judiciar și trebuie desființată!

Chiar sunt curioasă să aud acum ce mai spun "avocații" acestei Secții care, nu de puține ori, strigau sus și tare că "a fost necesară înființarea acestei Secții tocmai pentru că stăteau dosare nelucrate la alte parchete"! Păi conform statisticilor "la sfârșitul anului 2019 au rămas nesoluționate, pe rolul Secției 3.652 dosare, dintre care în 659 era începută urmărirea penală." Grăitor!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.