Analfabetismul economic al PSDragnea, criticat dur de un economist: "Sunt idioți rău! Pe voi cine vă anchetează pentru subminarea economiei naționale?"


Analfabetismul economic al PSDragnea, criticat dur de un economist: "Sunt idioți rău!  Pe voi cine vă anchetează pentru subminarea economiei naționale?"

Economistul Cristian Păun reacționează virulent privitor la lupta PSDragnea cu companiile. Concret, profesorul universitar îi acuză pe PSD-iști de analfabetism economic întrucât au mărit taxele firmelor și tot ei sar în sus că prețurile se măresc. 

Mai mult, PSD vrea să trimită Consiliul Concurenței peste mediul privat să-l ancheteze. Pe cale de consecință, Cristian Păun îi întreabă pe PSD-iști cine îi ancgetează și pe ei pentru subminarea economiei naționale.

Redăm analiza economistului:

"Astia sunt idioți rău: acuză companiile că se înțeleg între ele și toate pun în preț taxele și supra-taxele lor. Nu e niciuna dispusă să plătească din buzunarul ei această taxă. Să se sacrifice și să pună interesele și nevoile statului mai presus de interesele sale.

Pai bine măi analfabeților funcționali cocoțati pe cai mari și plătiți prin sinecuri! Ce vă așteptați? Să acționeze contrar principiilor economice? Ce naiba ați studiat sau cine vă consiliază pe economie că sunteți paraleli rău cu concepte economice de bază (piață, prețuri, profit etc.)? Vedeti ce se întamplă când adoptați mizerii fiscale fără studii de impact? Sau când simulați că dezbateți public mizeriile voastre? Piața reacționează. Nu vă iartă. Nici electoratul nu o să vă ierte, sunt tot mai sigur de asta.

Cum naiba să ceri ca firmele, de le taxezi în plus, să nu ducă totul în preț, mai ales că nu primesc nimic de banii ăia din taxele voastre? Taxe care, dacă nu știți, sunt colectate tot cu efortul firmelor de le taxați. Taxe care sunt pentru specialii voștri. Taxe pentru mizeriile voastre electorale. Taxe mai mari pentru ca site-ul ANAF să nu meargă și voi să dați amenzi că nu am intrat pe site-ul ANAF la timp. Când ești habarnist e normal să vezi conspiratori peste tot. Înțelegeri în subsoluri de bloc contra ta.

Vai de voi. Asmuțiti Consiliul Concurenței peste privat? Dați drumul la anchete? Dar pe voi cine vă anchetează pentru subminarea economiei naționale?

#hailavot", scrie profesorul universitar al Academiei de Studii Economice Cristian Păun pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.