Anchetă DIICOT: jandarm, acuzat de trafic de minori. Două eleve, obligate să întrețină relații sexuale pe bani


Anchetă DIICOT: jandarm, acuzat de trafic de minori. Două eleve, obligate să întrețină relații sexuale pe bani

Ultimele luni ne-au demonstrat că de multe ori cei care trebuie să asigure siguranța cetățenilor reprezintă de fapt pericolul.

În acest sens, vă aducem la cunoștință că un jandarm și iubita sa sunt anchetați de DIICOT pentru trafic de minori. Cei doi ar fi exploatat sexual două adolescente în vârstă de 15 ani. În urma punerii sub acuzare de către DIICOT, bărbatul și-a dat demisia din Jandarmerie. 

Faptele ar fi avut loc în locuința celor doi, Gabriel Mihai Latiş şi Ionela Adelina Boiciuc, în localitatea suceveană Sadova. Gabriel Mihai Latiș lucra la Jandarmeria din localitatea Câmpulung Moldovenesc. Procurorii spun că cei doi, la finalul anului 2017, au exploatat cele două minore pe care le aduceau la ei acasă și le-au obligat să întrețină relații sexuale pe bani cu mai mulți bărbați. Tinerele fac parte dintr-o categorie vulnerabilă, iar cei doi le-ar fi făcut să creadă că le vor binele.

Bărbații cu care tinerele au întreținut relații sexuale au fost descoperiți, iar procurorii DIICOT au cerut în instanţă ca cei inculpaţi să fie cercetaţi în stare de arest, dar solicitarea a fost respinsă de Tribunalul Suceava. Fostul jandarm şi concubina acestuia sunt cercetaţi acum sub control judiciar. Cei doi inculpaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.