Andrei Caramitru, analiză de impact: "Rusia nu va exista în forma actuală până la sfârșitul lui 2025"!


Andrei Caramitru, analiză de impact: "Rusia nu va exista în forma actuală până la sfârșitul lui 2025"!

Economistul, Andrei Caramitru, explică declinul Rusiei după datele oferite de platforma de informații geopolitice, Stratfor, care anunța că „Rusia nu va exista în forma actuală până la sfârșitul lui 2025”.

Andrei Caramitru începe postarea de pe Facebook cu o frază dură în care susține faptul că speră ca „această postare să fie citită și de cozile de topor de la noi care lucrează în serviciul Rusiei”.

Economistul spune că prăbușirea Rusiei stă la baza exploatărilor în exces precum petrolul și în investiții de armament. De altfel, preconizează că Rusia va genera o criză economică globală până în 2021, datorită creșterii economice 0 și epuizarea resurselor.

„Sigur că monstrul nu va muri ușor și se va zbate violent. Încearcă sa preia Belarus și e posibil să accelereze situația din Ukraina. La noi și nu numai - investesc masiv in dezinformare și destabilizare”, a spus Andrei Caramitru.

Redăm postarea lui Andrei Caramitru în întregime.

„CUM SE VA PRĂBUȘI RUSIA - ELON MUSK, FRACKING, CURSA ÎNARMĂRILOR

Sper ca această postare să fie citită și de cozile de topor de la noi care lucrează în serviciul Rusiei. Stratfor ne spune negru pe alb : “Rusia nu va exista in forma actuală până la sfărșitul lui 2025 - din cauza dependenței de exporturi de energie. Autoritatea Moscovei va fi slăbită substanțial - ceea ce va duce la fragmentarea Rusiei”.

Este exact situația de la sfârșitul anilor 80, când prețul petrolului a scăzut atât de mult încât nu au mai fost bani în URSS. Asta este motivul principal pentru care am scăpat de comunism.

Ce se întâmplă acum ?
- Elon Musk. Creșterea și investițiile în mașini electrice vor reduce masiv cererea de petrol și prețul la care poate exporta Rusia (inclusiv in China - și ei nu doar Americanii văd schimbarea ca fiind strategică)
- tehnologia fracking in Statele Unite - acum US sunt exportator net de petrol (înainte erau cel mai mare importator și erau dependenți de țările din Golf). Supra-producția reduce structural și mai mult prețul petrolului, afectând direct Rusia (și pe ceilalți producători)
- cursa înarmărilor. Statele Unite au ieșit recent din tratatele de neproliferare. O mișcare similară cu ce a făcut Reagan cu “Războiul Stelelor”. Motivul este simplu - ca să ii forțeze pe ruși să investească și să ii sufoce financiar
- Rusia are deja mari dificultăți. De ani de zile au creștere economică 0 (și și-au cheltuit o mare parte din rezerve). Recent au fost obligați să crească vârsta de pensionare a oamenilor (cu costuri politice uriașe). Mai au un fond de rezerva echivalent cu 4-5 luni de PIB (foarte puțin in caz de criza economică globală - care se va întâmpla sigur pana in 2021 cel târziu). Situația economică e gravă deja pentru ei.

Sigur că monstrul nu va muri ușor și se va zbate violent. Încearcă sa preia Belarus și e posibil să accelereze situația din Ukraina. La noi și nu numai - investesc masiv in dezinformare și destabilizare.

Însă directia este clară. Vor ajunge la colaps - exact cum s-a întâmplat in 89-91. E doar o chestiune de timp. Noi trebuie să rezistam până atunci . Însă - la final - va fi bine. Ei sunt mai slabi decât oricând, și istoria e de partea noastră.

_______

PS: am condus prea multe proiecte în trecut despre prețul petrolului și implicațiile geo-strategice ca să nu comunic măcar câteva concluzii”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.