Andrei Caramitru arată cum a distrus PSD-ALDE independența energetică a României: "Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Dăncilă ar trebui anchetați pentru trădare!"


Andrei Caramitru arată cum a distrus PSD-ALDE independența energetică a României: "Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Dăncilă ar trebui anchetați pentru trădare!"

Economistul Andrei Caramitru transmite într-o postare pe Facebook, că Ordonanța de Urgență (OUG) 114 a distrus idependența energetică a Românei, prin taxa pe venituri și limitarea prețului gazelor la producător.

Totodată, Andrei Caramitru atrage atenția că PSD-ALDE fac cel mai probabil jocurile Rusiei, iar astfel Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Dăncilă ar trebui anchetați în baza art. 394 care se referă la trădare: 

Redăm întreaga postare a USR-istului, Andrei Caramitru:

„CUM A DISTRUS PSD/ALDE INDEPENDENȚA ENERGETICĂ ȘI A LUCRAT PENTRU GAZPROM. REȚEAUA “SLATINA” (VÂLCOV/MACHITSKI)

OUG114 a distrus independenta energetică a României și ne-a făcut dependenti de Gazprom. Și nu s-au oprit. Ce se întâmplă?

- Legea offshore e prost făcută cu intenție, in biroul lui Dragnea - investițiile au fost anulate. Puteam deveni o forță in regiune - PSD/ALDE nu au vrut. Au primit ordin

- OUG114, prin taxa pe venituri și limitarea prețului gazelor la producător, a distrus profitabilitatea producătorilor de gaze din România (Petrom și Romgaz). Imediat după - importurile de la ruși au explodat. Iimpactul măsurilor pe bugetul statului este negativ - deci nu exista nici o logică economică pentru România

- OUG a dat facilitați către Interagro (Ioan Nicolae) și OltChim (finanțată anul trecut de VTB - banca rusească sub sancțiuni US). Combinatele au nevoie de gaze in cantități uriașe in plus de ce consumăm acum - care nu pot veni decât de la ruși, după ce au omorât producția internă

- Fondul Suveran va include și Romgaz (50% din producția noastră de gaze), plus tot restul companiilor strategice energetice. Care va putea fi controlate, chiar vândute, in afara legislației activelor de stat. Cine va controla Fondul? Vâlcov.

Care sunt dedesubturile ? Sunt ușor de decriptat:

- Vâlcov a fost primar la Slatina - unde cel mai mare investitor este Alro (deținut de magnatul rus Vitali Machitski). Care deține - mare atenție ! - și Conef, intermediarul prin care Gazprom exportă gazele lor in România (intermediarii de acest tip sunt folosiți de ruși pentru a distribui mită către politicieni, altfel ar vinde direct). Vâlcov l-a numit cetatean de onoare al Slatinei pe Machitski deja in 2010. Înțelegând asta - vă miră că Vâlcov a venit din Slatina direct prim ministru din umbră? Vă miră cele 94 de tablouri ale lui Vâlcov (Picasso, Renoir etc) care valorează probabil zeci de milioane de EUR găsite in pereți și cavouri? Că nu le-a cumpărat direct - le-a primit de la cine?

- Vâlcov a făcut o declaratie bizara in August 2018. A spus că, in 2015, a fost o încercare de racolare a lui la KGB prin Gușă (nașul lui) dar ar fi refuzat. De ce ar fi spus așa ceva? E posibil sa ii fi fost frică că iese cineva cu informația și a încercat să prevină atacul ?

- OUG114 a fost dată de Teodorovici la doar câteva săptămâni de o vizită la Moscova. A primit cumva draftul ordonanței intr-un plic acolo ? Și Dorneanu a făcut la fel - vizită la ruși (deși a primit “recomandare” de la MAE să nu se ducă) exact înainte de decizia CCR despre Kovesi (care l-a transformat pe Presedinte in notar).

Mă șochează lipsa de acțiune a serviciilor și a procurorilor. Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Dăncilă ar trebui anchetați pe art. 394 (trădare). Care spune clar :

“Fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin: (b) subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului; se pedepsește cu 10-20 ani închisoare”.

E nevoie de o ancheta de tip “Mueller” în România - care să ii arunce in închisoare pentru 20 de ani pe toți care au colaborat cu Rusia în destructurarea Statului Român!”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.