Andrei Caramitru relevă tactica prin care poate fi învins PSD: "Depinde doar de noi! Să convingem fiecare 10-20 de oameni din jurul nostru"!


Andrei Caramitru relevă tactica prin care poate fi învins PSD: "Depinde doar de noi! Să convingem fiecare 10-20 de oameni din jurul nostru"!

Expertul în finanțe din cadrul USR, Andrei Caramitru, face o previziune, printr-o postare pe Facebook, referitoare la alegerile europarlamentare din 2019 și anume că alianța USR-PLUS are șansa să întreacă ca scor PSD și PNL, să câștige astfel alegerile.

Marea majoritate a oamenilor înțeleg exact ce se întâmpla, și înțeleg miza alegerilor. USR/Plus va avea un procent mult mai mare decât ce spun sondajele, pentru ca mobilizarea la vot va fi enormă. Eu cred ca este mai mult decât posibil sa fim pe primul loc, sa depășim și PSD și PNL. Depinde doar de noi - sa ne organizam și sa vorbim cu toți prietenii și cu familia. Sa convingem fiecare 10-20 de oameni din jurul nostru”, spune membrul USR, Andrei Caramitru printr-o postare pe Facebook.

Economistul oferă o serie de discuții purtate cu diferiți oameni, care l-au dus la concluzia că alianța USR-PLUS poate câștiga alegerile.

„PUTEM CÂȘTIGA ALEGERILE !

Nu vreau sa analizez nici un sondaj. Doar sa dezvălui câteva discuții pe care le-am avut in ultimele săptămâni - cu oameni care nu au votat sau au votat “greșit” in 2016:

- Vânzătoare la spălătorie/curățătorie, 65-70 ani. Mă recunoaște - ma urmărește pe FB, este revoltata de hoție și de pensii speciale. Va vota USR/PLUS împreuna cu toată familia ei
- Grup de pensionari la o cafenea in Cotroceni. Votanți tradiționali PSD. Am stat cu ei 3 ore la o bere. Erau revoltați de haos-ul și incompetenta PSD-ului. Ezitau cu cine sa voteze acum - PNL (însă nu erau convinși ca pot guverna), Ponta (“băiat deștept, dar nu are echipa acum”) sau USR/Plus (îl plac pe Ciolos - “e om serios și poate guverna”, vor sa vadă programul de guvernare)
- 300 de angajați intr-o multinaționala, vârsta medie sub 30 ani. Le-am făcut o prezentare acum 2 săptămâni despre starea economiei. Doar 20% au votat in 2016. Acum 100% vor vota, toți cu USR/PLUS
- Profesoara, directoare de scoala, 55-60 ani. A votat întotdeauna cu PSD. Problema ei este ca își da seama ca nu exista bani la buget anul asta și ca nu pot fi plătite salariile profesorilor de la ea din scoala in a doua parte a anului. Copiii ei a plecat in strainatate recent. Nu va mai vota PSD niciodată
- Manageri de top in multinaționale mari, Bucuresti. Am fost sunat de foarte multi in ultima vreme, sa își ofere expertiza pentru programul de guvernare. Toți discuta cu angajații lor sa nu cumva sa își organizeze vreun City break in ziua votării și sa meargă toți la vot
- Manager in grup urias in tehnologie, Londra. Se implica de la distanță in campania USR/Plus și și-a rezervat deja bilet pentru a vota in țara
- Pensionara, 85 ani, Elvetia. Urmărește tot ce se întâmpla pe Facebook. Vorbește cu toți din comunitatea Românilor de acolo sa meargă la vot. Va vota USR/Plus. Data trecută a votat PNL”, a precizat antreprenorul Andrei Caramitru. 

Amintim că în luna mai a anului 2019 sunt următoarele alegeri electorale, cele europarlamentare, vitale pentru parcursul european al României

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.