Anomaliile României foarte sărace. Un oraș PSD pustiu va avea foc de artificii de mii de euro la cumpăna dintre ani

Primăria Zimnicea, județul Teleorman, a cumpărat focuri de artificii pentru noaptea dintre ani, în valoare de peste 2.200 de euro, în condițiile în care urbea e aproape pustie, cei 14.000 de locuitori prezenți în statistici stabilindu-se, de fapt, în capitală sau în alte orașe cu potențial economic.

Potrivit mediafax.ro, focul de artificii va dura, potrivit contractului, 16 minute și va consta într-un „spectacol de artificii profesionale și efecte pirotehnice de mare intensitate. Focul este alcătuit din secvențe de baterii de artificii, de la 16 la 200 de focuri, care sunt declanșate electric la momente specifice, trase în mai multe locuri, îmbinând o diversitate de efecte, urmate de bombițe de diferite calibre".

Practic, costul este de 137 de euro pentru fiecare minut în care pe cer se vor putea vedea la Zimnicea artificii.
De desfășurarea spectacolului de lumini din cadrul Revelionului în stradă se va ocupa o companie specializată din București.

Responsabila departamentului de achiziții din cadrul Primăriei Zimnicea, Viorica Ichim, susține că prețul artificiilor de la Zimnicea din acest an este mai mic decât în anii precedenți.

Orașul Zimnicea are în statistici 14.058 de locuitori, iar practic străzile sunt pustii, foarte mulți oameni migrând către București sau către alte orașe mai dezvoltate.

Zilele trecute, administrația locală din Zimnicea a cheltuit o altă sumă importantă pentru 20.000 de pet-uri care vor fi împărțite oamenilor cu ocazia Bobotezei.

Primarul Petrică Pîrvu este un apropiat al lui Liviu Dragnea, acesta fiind chiar declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, după ce ar fi închiriat propriul său apartament din Zimnicea funcționării unui post de radio al Teldrum. În același timp, Liviu Dragnea este nașul de cununie al uneia dintre fiicele primarului.