Anteniștii, îngrijorați că sibienii vor fi afectați de summit. Ramona Ursu: "Turnătorul și infractorul Voiculescu Dan când ne dă înapoi banii furați? Că asta chiar ne afectează pe toți"


Anteniștii, îngrijorați că sibienii vor fi afectați de summit. Ramona Ursu: "Turnătorul și infractorul Voiculescu Dan când ne dă înapoi banii furați? Că asta chiar ne afectează pe toți"

Pseudojurnaliștii de la Antena 3 sunt foarte supărați că președintele României nu a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Summitul de la Sibiu ce va avea loc în data de 9 mai și nu vor să accepte un lucru simplu și anume că în cazul țării noastre doar Klaus Iohannis, șeful statului, poate participa la o astfel de întrunire.

Îi ajutăm pe cei de la Antena 3 cu explicația succintă și clară a europarlamentarului Siegfried Mureșan: Trebuie să îi spunem doamnei prim-ministru următorul lucru: la Sibiu va avea loc un Consiliu European informal. La această reuniune participă din fiecare țară câte UN SINGUR REPREZENTANT, iar din România participă dintotdeauna președintele României. Prerogativa președintelui României de a reprezenta țara în Consiliul European a fost confirmată de Curtea Constituțională a României în anul 2012, când prim-ministrul PSD Victor Ponta a mers ilegal și fără aprobare la Consiliul European din iunie 2012. Regulile sunt clare: un reprezentant din fiecare țară. Așa e în Europa: există reguli și ele se respectă. Doamnă prim-ministru, este greu de înțeles?”, a scris Siegfried Mureșan.

Jurnalista Ramona Ursu a semnalat supărarea celor de la Antena 3 care au devenit dintr-odată foarte îngrijorați că viața sibienilor va fi foarte afectată de summit. Astfel, junalista îi informează pe cei de la Antena 3 referitor la ceea ce îi îngrijorează cu adevărat pe români: "turnătorul și infractorul Voiculescu Dan când ne dă înapoi ăia 60 de milioane de euro pe care i-a furat de la noi? Când, ha? Că asta chiar ne afectează pe toți".

"Lacrimi și durere la Antenuța 3. Doamna VV nu a fost invitată de Iohannis la Summitul de la Sibiu, că acolo se muncește, na, nu se duce lumea să-și afișeze cocul. Dar președintele i-a transmis lui Dăncilă că poate merge la concertul din Piața Mare, dacă chiar vrea neapărat să vină la Sibiu. Ca orice om, vorba aia, care caută olecuță de distracție. Așa, iar de aici e și supărarea Antenuțelor, care ne transmit că vom vedea noi pe 9 mai cum acest summit va afecta viața sibienilor, că se vor închide străzi, că traficul, că aglomerația, că etc. Deosebită îngrijoratea sclaveților de la Antene pentru viețișoara sibienilor, dar am o singură întrebare. Turnătorul și infractorul Voiculescu Dan când ne dă înapoi ăia 60 de milioane de euro pe care i-a furat de la noi? Când, ha? Că asta chiar ne afectează pe toți", a scris Ramons Ursu pe Facebook.

Prezentăm și poziția lui Klaus Iohannis privind nemulțumirea Vioricăi că nu este invitată la summit. Astfel, președintele României i-a transmis Vioricăi că doar președintele poate participa la eveniment, dar i-a propus indirect că poate merge totuși la un concert în Piața Mare din Sibiu, potrivit news.ro.

"Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui, în Consiliul European, şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm (...) Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta şi ar pierde vremea", spune Iohannis, menţionând şi că "cine doreşte să participe la partea de distracţie este invitat la concert în Piaţa Mare, la liber".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.