Apel fals la 112: un bețiv a mințit că ar prezenta simptome specifice coronavirusului pentru a folosi ambulanța pe post de taxi

Un bărbat de 62 de ani din Ulmeni, județul Teleorman, a sunat miercuri la numărul de urgență 112 ca să anunțe autoritățile că este infectat cu coronavirus, iar pentru a fi convingător, a înșirat câteva simptome pe care le știa din spațiul public, cum ar fi tusea și durerea în piept, apoi a adăugat și faptul că tocmai s-a întors din Germania.

Un echipaj SMURD alături de alte echipaje de poliție și personalul Spitalului Județean au intrat în alertă. Ajunși la fața locului, au constatat că apelantul dispăruse complet de la locul în care se afla, scrie Total Impact

După mai multe căutări, autoritățile l-au ”cules” pe respectivul individ de pe câmp doar pentru a constata că a inventat întreaga poveste pentru a ajunge gratis la Alexandria. 

Pentru că a ținut ocupați niște oameni de care ar fi fost nevoie în alte cazuri urgente și reale, bărbatul a fost amendat, conform legii, cu o sumă cuprinsă între 500 și 1000 de lei, mult prea puțin pentru gravitatea faptei sale.