Apel la 112: o tânără este bătută și urcată cu forța într-o mașină, în centrul Capitalei. Poliția vine după zeci de minute și habar nu are ce e de făcut


Apel la 112: o tânără este bătută și urcată cu forța într-o mașină, în centrul Capitalei. Poliția vine după zeci de minute și habar nu are ce e de făcut

Roxana Grosu povestește pe Facebook că a sunat la 112 imediat ce a văzut, în spate hotelului Intercontinental din București, cum o tânără este agresată de un individ și împinsă într-o mașină (foto). A reușit să fotografieze și mașina, le-a dat numărul operatorilor de la serviciul de urgență, a vorbit și cu poliția, care ajunge, cu chiu cu vai, la „locul faptei” după zeci de minute și constată că nu prea știe ce e de făcut. Totul se amână pe ziua următoare. Redăm mai jos, integeral, relatarea incredibilă a doamnei.

Roxana Grosu: „Înainte cu 3-4 secunde de poză asta, individul care urcă în mășînă trăgea o față de par și o împingea în mășină, fără voia ei, in spate la Intercontinental. Lume pe stradă, nimeni nici măcar nu a strigat la el să o lase, darămite să intervină. Am reușit să fac poză asta. M-a înjurat, a încercat să vină după mine, dar a renunțat. Am sunat imediat la 112. Am povestit întâmplarea operatoarei. Apoi politistului. Le-am zis că am și poză. La un sfert de ora, când mergeam spre casă, m-au sunat să revin la "locul faptei". Era deja 10.20 seară. Mă întorc. Aștept 20 de minute. Polițistul din centrală dăduse numărul meu greșit, iar echipele de pe teren treceau pe lângă mine, dar nu opreau, deși eram poziționată fix unde stabilisem cu ei. Într-un final, ajung 3-4 jandarmi și vreo 4 polițiști. Reiau povestea. Îmi iau datele de pe buletin. Încep să discute prin stație de ce secție ține zona respectivă. Îmi zic să aștept alt coleg. Vine. Îi povestesc și lui. Se uită nedumeriți la ce camera putea prinde scenă - in centrul Bucureștiului, la Universitate!!! Îmi zic să aștept să vină și "grupul operativ". Vine un puștan de maximum 23 de ani. Îi povestesc și lui. Îmi spune să țin telefonul aproape că mâine s-ar putea să ma sune să vin să dau o declarație. La secția 1. Sau la 6. Nu se știe încă sigur. Între timp s-a făcut ora 23.20. Chem pe cineva să mă ducă acasă cu mașina pentru că era foarte puțin probabil să mai prind transportul public. O ora și 20 de minute. În București, capitala României.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.