APEL tranșant al unui lider PNL: Iohannis să RESPINGĂ desemnarea Danei Gârbovan la Justiție! Ce fel de ”profesionist” critică mecanismele MCV și rapoartele GRECO?


APEL tranșant al unui lider PNL: Iohannis să RESPINGĂ desemnarea Danei Gârbovan la Justiție! Ce fel de ”profesionist” critică mecanismele MCV și rapoartele GRECO?

Președintele Klaus Iohannis trebuie să respingă categoric desemnarea controversatei Dana Gârbovan pentru portofoliul Justiției, întrucât aceasta va izola justiția, făcând jocurile liderilor PSD, fapt ce poate provoca ”izolarea României în Europa”, susține constituționalistul, politologul și liberalul Radu Carp, pe Facebook.

El detaliază marile semne de întrebare care planează, cât se poate de legitim, asupra desemnării Danei Gârbovan. Vă prezentăm comentariul lui Radu Carp:

”Consider că Dana Gârbovan este o alegere deloc inspirată pentru Ministerul Justiției.

În primul rând, nu știm ce opinie are referitor la modificările propuse recent de MJ. Înlăturarea doamnei Birchall s-a făcut tocmai pentru că a propus modificări la legislația penală pentru a înăspri regimul liberării condiționate. Liderii PSD nu doresc aceste modificări. Nici doamna Gârbovan.

Ce părere are, de exemplu, despre atribuțiile DIICOT? Trebuie extinse sau reduse?

În al doilea rând, aud frecvent litania profesionalismului acestei doamne.

Ce fel de profesionist vrei să fii dacă te pronunți împotriva mecanismelor care subsumează MCV? Ce fel de profesionist vrei să fii dacă susții că rapoartele GRECO sunt greșit formulate?

Care este viziunea doamnei Gârbovan despre justiție? Este nevoie de o justiție care acționează fără să țină cont de angajamentele pe care România, și nu un partid sau altul, le-a asumat de bunăvoie? Noi am fost de acord cu MCV, cu articolul 7, cu ideea că GRECO poate emite recomandări, ca și Comisia de la Veneția.

Din aceste motive, și nu din alte motive, președintele Iohannis trebuie să respingă această propunere.

Nu vreau o justiție izolată care să atragă izolarea României în Europa”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.