APELUL lui Caramitru: BOICOTAȚI masiv firmele care plătesc reclame la trustul Intact! Ciucu, despre odiosul instrument Antena 3


APELUL lui Caramitru: BOICOTAȚI masiv firmele care plătesc reclame la trustul Intact! Ciucu, despre odiosul instrument Antena 3

USR-istul Andrei Caramitru – cunoscut expert în probleme de business din spațiul european și totodată unul dintre cei mai vocali contestatari ai actualei guvernări PSD-ALDE – atrage atenția că, pe lângă boicotarea politicienilor care merg la Antena 3, indiferent de culoarea lor politică, este necesară și boicotarea masivă a firmelor care plătesc reclame la trustul Intact.

Vă amintim că publicațiile Newsweek România și Podul.ro au anunțat, sâmbătă, că îi vor boicota pe toți politicienii care vor mai merge la Antena 3, post controlat de fostul turnător securistic Dan ”Felix” Voiculescu, ex-pușcăriaș de drept comun.

Podul.ro vă prezintă apelul lui Caramitru.

”Dacă tot se discută de boicotul politicienilor care merg la Antena 3:

Ar fi poate util să vorbim și despre boicotul firmelor care plătesc reclame la trustul Intact – vreo 100 m euro pe ani.

Sau de băncile care finanțează și acum Tel Drum. Sau de ăia nu ne atingem?”, scrie Andrei Caramitru.

La rându-i, Ciprian Ciucu – consilier general din partea PNL – avertizează, pe Facebook, că Antena 3 nu este nimic altceva decât ”un instrument de manipulare odios”, ”o măciucă politică a lui Voiculescu”. De asemenea, Ciucu salută inițiativa media de boicotare a politicienilor care se pretează să meargă la Antena 3.

”Am fost porcăit de către A3. Când eram în studio, puseseră un cameraman fix în spatele meu ca să se hăhăiascăca ca răspuns la ceea ce ziceam, așa la intimidare. Pentru ca țineam cu justiția liberă, Ciuvică m-a făcut fascist, nazist, hilerist, comunist, sorosist etc. și a publicat <investigații> manipulatoare la adresa mea.

Ceea ce mă surprinde este ușurința unora, a acelora la care mă așteptam mai puțin, de a trata A3 ca pe o redacție de media respectabilă. Unii au memoria scurtă.

Îmi scrie un tânăr la postarea anterioară, criticând Newsweek România pentru decizia de a-i boicota pe politicienii care fraternizează cu A3, asa: <Cum vine asta? Ori cu noi, ori cu ei? Asta e presă? Ne construim bule și ne facem tabere de noi vs. ei, pentru că noi suntem buni și curați și ne vom ocupa doar de lucrurile bune. Nu știu de voi, dar eu numesc asta <circlejerking>.

Relativismul acesta este surprinzător: adică dacă ne bagă în seamă A3, ne deschide calea pentru publicul lor, totul e OK, nu-i așa? Nu contează mizeriile din trecut, nu mai contează faptul că nu este o redacție de presă ci doar o măciucă politică a lui Voiculescu și un instrument de manipulare odios.

Și să vă mai zic ceva neprihăniților: Firea s-a format ca om, și-a fundamentat alegerile și valorile personale în casa lui Voiculescu. Dacă azi vă bateți pe burtă cu oamenii lui Voiculescu, să mă aștept ca mâine să spuneți că se poate lucra și cu alde Firea?

Oameni buni, nu vorbim de o emisiune, nu vorbim de un an sau doi, vorbim deja de peste două decenii de mizerie! Răul făcut de A3 României este la paritate cu răul făcut de PSD.

Nu cred în cenzură și controlul mijloacelor de exprimare (nu numesc A3 presă) dar autoreglementarea și puterea exemplului sunt aur în breaslă!”, scrie Ciprian Ciucu.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.