Apropierea dintre Viktor Orban și Putin, o PROBLEMĂ din ce în ce mai mare a SUA


Apropierea dintre Viktor Orban și Putin, o PROBLEMĂ din ce în ce mai mare a SUA

Scriitorul, politologul și profesorul Dan Pavel explică, pe Facebook, de ce Ungaria rămâne o țară importantă pentru SUA, în pofida delirului anti-american al iliberalului Viktor Orban, dar avertizează că apropierea dintre Budapesta și Kremlin reprezintă o problemă spinoasă care a fost facilitată de administrația Obama.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Dan Pavel.

”Vizita în Ungaria a fostului director al CIA, actualul Secretary of State, Mike Pompeo, arată cît de importantă rămîne această țară pentru SUA. Diaspora maghiară din USA este deosebit de respectată. Or, apropierea lui Orban Viktor de Rusia și Putin arată că este ceva putred în Ungaria.

Pe vremea comunismului, Orban milita pentru retragerea trupelor sovietice din Ungaria (din România s-au retras în anul în care eu m-am născut).

Rusia a devenit mai periculoasă acum, pentru că nu mai susține doar organizațiile de extremă stîngă din lume. Acum sunt susținute orice forțe politice în stare să submineze ordinea occidentală, democratică și liberală.

Obama a greșit că a permis apropierea dintre Ungaria și Rusia. Nici o țară din regiune nu este atît lipsită de importanță încît să fie neglijată de politica externă americană.

Dacă Orban continuă cu prostiile, s-ar putea trezi că are o soartă la fel de incertă precum Maduro din Venezuela, un antiamerican aflat în delir.

Toată povestea se va lămuri însă după încheierea activității comisiei speciale de investigare a legăturilor dintre Trump și Rusia. Iar instituțiile americane de politică externă nu îi permit actualului președinte să facă chiar orice politică are el chef”, scrie Dan Pavel.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.