Arafat s-a grăbit să panicheze bucureștenii, dar Orban a intervenit și a anunțat un parteneriat cu eroinele de la Dăruiește Viață. Câte paturi ATI-COVID mai sunt disponibile, de fapt, în Capitală

Șeful DSU Raed Arafat a declarat ieri că nu mai există locuri libere la Terapie Intensivă în Capitală, iar pacienţii COVID-19 grav bolnavi sunt duşi la spitalele din afara orașului, dar şi acestea încep să nu mai aibă loc la ATI. 

Am putea spune că Arafat s-a grăbit să lanseze o nouă dezinformare pentru a panica populația. Carmen Uscatu, de la Asociația Dăruiește Viață, a precizat că în cadrul Spitalului Modular 1 Elias, pe care l-a construit împreună cu Oana Gheorghiu din donațiile românilor, sunt 28 de paturi pentru pacienții în stare critică. 


Carmen Uscatu, pe Facebook: "Jurnal de spital modular

Domnul Raed Arafat a spus:

"Nu mai poate fi internat niciun caz grav în București."

În Spitalul Modular 1 Elias, ridicat de Daruieste Viata sunt 38 paturi: 10 pentru suspecți, 28 pentru critici.

Încă nefolosite pentru pacienți ce au nevoie de oxigen sau de ventilator.

Așadar, mai sunt locuri.

Cu toate astea, purtați mască".

De altfel, premierul Ludovic Orban a avut o intervenție sâmbătă prin care a anunțat un parteneriat cu Asociația Dăruiește Viață, autoritățile urmând să asigure personalul medical și dotările necesare tratării pacienților COVID-19 în cadrul Spitalului Modular Elias 1. 

Orban: "Am vorbit personal ieri (vineri - n.r.) cu doamna Gheorghiu care a fost implicată într-un proiect umanitar şi există o secţie care poate fi folosită pentru Terapie Intensivă de 38 de paturi, care este în cadrul Spitalului Elias. Am vorbit cu domnul ministru Tătaru, cu domnul secretar de stat Arafat, pentru a asigura înzestrarea, că nu au ventilatoare, monitoare şi trebuie mobilizate din rezerva strategică care se află în administrarea DSU toate echipamentele necesare şi, de asemenea, trebuie asigurată asistenţa medicală. Este necesar să identificăm, fie în cadrul Spitalului Elias, fie în cadrul altor spitale, să luăm prin detaşare medici şi asistentele care să asigure asistenţa medicală pentru pacienţii care vor fi internaţi".