Are sau nu doctorat fașionista PSD Dana Budeanu? Reacția fabuloasă a Emiliei Șercan, spaima „doftorilor” copy-paste


Are sau nu doctorat fașionista PSD Dana Budeanu? Reacția fabuloasă a Emiliei Șercan, spaima „doftorilor” copy-paste

Vizibilitatea și audiența Danei Budeanu au crescut incredibil după ce a fost alungată de ProTV ca urmare a scandalului povocat de controversata postare, distribuită și de clienta sa Gabriela Firea, în care ironiza inițiativa civică privind construcția spitalului oncologic pentru copii, semn că apetența poporului pentru scabros este tot mai ridicată și că publicul de fapt divers se mută de la „Acces Direct” și „Știrile de la ora 5” în online, unde există mai ales „avantajul” interacțiunii.

Cu sute de mii de vizulizări la bășcăliile modiste de pe youtube, cu mii de likeuri și shareuri la postări, Dana Budeanu își părăsește adesea zona de competențe tot mai apropiată de partidul mafie – PSD -  și opinează, în caps-lock, ca o adevărată influensăriță, în materie de orice. Într-o postare recentă în care „se înclina” în fața talentului și harului lui Tudor Gheorghe, Dana Budeanu arată că are doctorat la Londra, teza sa fiind despre „integrare europeană”. De fapt, despre cum se dizolvă UE, ieșirea Marii Britanii din Uniune fiind salutată, pe model rusofil, de modistă în mai multe postări.  

„CUM ADICA MA, #NENOROCITILOR, DACA CINEVA E IMPOTRIVA UEMUE, N ARE VOIE SA EXISTE SAU SA SE EXPRIME? AOLEU!!!!

E DEMOCRATIE, #JEGURILOR! HUO, COMUNISTILOR INFECTI!

AM STUDIAT INTEGRARE EUROPEANA LA LONDRA, CAND VOI TOT NISTE SÃRACII FARA COLOANA VERTEBRALA ERATI!

AM UN DOCTORAT IN INTEGRARE EUROPEANA SI TEZA MEA A FOST TOCMAI DESPRE CUM UEMUE SE VA DIZOLVA!

SE INTAMPLA ACUM MULTI ANI, CAND VOI, ASTIA CU OPINII #, MANCATI TOT CA SCLAVII DIN MANA UNOR POLITICIENI, PARTIDE, INFRACTORI, CORUPTI SI SANCHI MOGULI, PE CARE AZI II BLAMATI PERVERS SI IPOCRIT!

#MARS!”, scrie Dana Budeanu pe pagina sa de Facebook.

 O reacție la împăunarea de mai sus a avut pe pagina sa de Facebook și jurnalista de investigații Emilia Șercan, spaima doctorilor plagiatori: „Lipsesc și eu puțin de pe Facebook și când intru în seara asta aflu că DANA BUDEANU ARE DOCTORAT! MĂ DUC SĂ MĂ CULC”.

Emilia Șercan este autoarea unui volum publicat la editura Humanitas „Fabrica de doctorate”, o radiografie exhaustivă a fenomenului, o adevărată epidemie dacă ar fi să judecăm după cifrele oferite de jurnalistă: „în România există peste 67.000 de teze de doctorat, din care 20.000-30.000 sunt teze slabe, plagiate sau compilate”.

De ce vor atât de mulți români să fie doctori chiar și în condițiile în care sunt incapabili să redacteze o lucrare onestă, proprie de doctorat și riscă rușinea unei dezvăluiri de presă chiar în momente sensibile ale parcursului profesional? Din cauza/datorită avantajelor materiale și de carieră pe care le conferă acest titlu.

Firește, nu e cazul Danei Budeanu. Ea nu ocupă o funcție publică și nu are avantaje materiale sau de carieră dacă afirmă în spațiul public că este doctor de Londra, unde susține că a studiat mai mulți ani. O ajută însă la construirea, respectiv, consolidarea, unei imagini de părerist școlit, autorizat de patalamaua din zona academică cea mai performantă din lume.

Un comentariu lăsat la postarea Emiliei Șercan pare însă să infirme împăunările fașionistei: „In EthOS (https://ethos.bl.uk/SearchResults.do) nu figureaza niciun Budeanu. Un telefon la registratura UCL lamureste definitiv socoteala”.

Potrivit unor informații vehiculate de presă pe baza declarațiilor fașionistei, Dana Budeanu a studiat marketing-management la Royal Holloway of London, a facut un master în European Business la London School of Economics și și-a dat doctoratul în integrare europeană la University College London.

Pe siteul, EThOS, unde pot fi consultate peste 500.000 de teze de doctorat, lucrarea Danei Budeanu, într-adevăr, nu apare. Audiența sa numeroasă este foarte probabil interesată de subiect și sperăm ca Dana Budeanu să spulbere această nebuloasă și să dezvăluie publicului unde poate fi consultată lucrarea sa.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.