Aripa Dragnea dă startul păruielii în PSD. Dăncilă și Codrin Ștefănescu îl iau cu asalt pe Ciolacu cerându-i demisia


Aripa Dragnea dă startul păruielii în PSD. Dăncilă și Codrin Ștefănescu îl iau cu asalt pe Ciolacu cerându-i demisia

Ajutorul dat de PSD UDMR-ului în cazul trecerii tacite de Camera Deputaților a proiectului de lege ce privește autonomia Ținutului Secuiesc a creat un seism pe scena politică românească și, mai ales, în interiorul PSD. 

Concret, aripa Dragnea din PSD a identificat prilejul de a se revolta împotriva președintelui interimar al partidului, Marcel Ciolacu, căruia i se cere demisia din funcția de șef al Camerei Deputaților, respectiv din funcția de lider interimar al formațiunii politice. Vasilica Dăncilă a declarat că îi cere demisia lui Ciolacu de la conducerea interimară a PSD, iar fostul secretar general al partidului, ex-PRM-istul Codrin Ștefănescu și apropiat al pușcăriașului Liviu Dragnea, îi solitică demisia lui Ciolacu din fruntea Camerei Deputaților. 

Dăncilă: "Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu.

Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!".

Codrin Ștefănescu: "Ciolacu ar trebui sā-si cearā iertare public pentru nemernicia cu autonomia Tinutului Secuiesc! Sā convingā milioane de români cā nu a girat mizeria asta! Apoi sā-si prezinte demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Si sā cearā demisia si celor implicati in aceastā oribilā chestiune. Asta-i tot!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.