Executarea generalului Soleimani încinge spiritele în Orientul Mijlociu. Ambasada SUA le solicită cetățenilor americani să părăsească de urgență Irakul


Executarea generalului Soleimani încinge spiritele în Orientul Mijlociu. Ambasada SUA le solicită cetățenilor americani să părăsească de urgență Irakul

Ambasada SUA de la Bagdad recomandă cetățenilor americani să părăsească "de urgență" Irakul. Avertismentul vine în contextul în care Teheranul a promis că va răzbuna executarea generalului iranian Qassem Soleimani, liderul Gărzilor Revoluționare Islamice, relatează reuters.com.

"Din cauza tensiunii crescute din Irak și din regiune, Ambasada SUA îndeamnă cetățenii americani să țină cont de atenționarea pentru călătorii din ianuarie 2020 și să părăsească de urgență Irakul", se arată într-un comunicat publicat vineri de reprezentanța americană de la Bagdad.

Generalul Qassem Soleimani a fost ucis într-un atac aerian care a fost lansat de trupele americane asupra convoiului în care acesta se afla pe aeroportul din Bagdad, a anunţat vineri Pentagonul.

Generalul, care a condus aripa internațională a Gărzilor Revoluționare și a avut un rol cheie în implicarea Iranului în războiul civil din Siria și Irak, a dobândit statutul de celebritate acasă și în străinătate.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a amenințat că executarea lui Qassem Soleimani va dubla motivația rezistenței împotriva Statelor Unite și a Israelului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.