Asasinatul, actuala formulă de guvernare


Asasinatul, actuala formulă de guvernare

Tragedia de la Caracal are aceeași dimensiune ca aceea de la Colectiv. Același tip de asasinat executat de o guvernare împotriva oricăror reguli morale.

În România crimele nu sunt accidente, ci forme de existență acceptate și încurajate de instituțiile statului. Da, corupția ucide! Ce să rezolve demisiile unor țapi ispășitori?

Pe listele cadrelor de rezervă ale acestei coaliții sunt alții la fel, cu mâinile la fel de pline de sângele bieților oameni din această biată țară! Nu capete trebuie să cadă ci întreg sistemul ticăloșit!

Nu vedeți că fiecare înlocuire de ministru sau alt demnitar înseamnă o coborâre cu încă o treaptă sau mai multe, în corupție și în abjecție, de incultură nu mai spun?!

Același guvern care a acționat cu gaze de război împotriva propriului popor la 10 august 2018 și continuă să amâne rezolvarea acelui dosar, continuă să fie părtaș la noi asasinate. Pentru că asasinatul – politic, economic, social, cultural – este actuala formulă de guvernare.

Spunea bunicul meu privind cu jale minuscula tarla pe care creșteau abundent pălămida și alte buruieni otrăvitoare: ”Locul ăsta trebuie arat adânc”. România trebuie arată adânc și schimbat sistemul în care, cu mai mari sau mai mici modificări, este obligată să trăiască de peste 70 de ani.

Sau, cum spunea Regele Mihai, să terminăm revoluția pe care am început-o în 1989.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.