UPDATE Pionul PSD în CSM scapă la mustață: o ABȚINERE a salvat-o pe Lia Savonea de cererea de revocare a Curții de Apel Cluj


UPDATE Pionul PSD în CSM scapă la mustață: o ABȚINERE a salvat-o pe Lia Savonea de cererea de revocare a Curții de Apel Cluj

Deși, inițial, urmare a unui vot de 24 la 23 în favoarea revocării lui Savonea, am anunțat că și Curtea de Apel a cerut revocarea șefei CSM, aceasta a scăpat datorită unei abțineri.

Astfel, votul a fost de 24 pentru revocare, 23 contra și o abținere. Întrucât propunerea de revocare nu a întrunit majoritatea simplă, ea a fost respinsă.

 Au votat deja pentru revocarea Liei Savonea curțile de apel din Pitești și Brașov. Este nevoie de deciziile a zece din cele 15 curți de apel pentru ca procedura de revocare să fie declanșată.

Lia Savonea este celebră pentru modul în care a sprinit demersurile anti-justiție ale PSD și a atacat-o constant pe Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Curtea de Apel din Cluj a votat, strâns, cu 24 de voturi pentru și 23 contra, pentru revocarea Liei Savonea din CSM. Este a 4-a curte de apel care solicită revocarea actualei șefe a CSM, după Brașov, Pitești și Constanța. Este nevoie ca zece curți de apel să-i ceară revocarea, pentru a se iniția această procedură complicată.

Judecătoarea Lia Savonea este cunoscută pentru faptul că a făcut jocurile PSD în interiorul sistemului de justiție. Ea a organizat controversatul concurs prin care Lucian Netejoru a rămas șeful Inspecției Judiciare. Tot Savonea s-a ocupat de concursurile pentru desemnarea procurorilor care au ajuns în Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), instituția care a declanșat hăituirea lui Kovesi și a vrut să-i interzică acesteia să plece din țară.

Un fost consilier prezidențial, Cristian Hrițuc, a scris că Savonea se întâlnește cu Florin Iordache în casele conspirative ale PSD și pun la cale strategiile de infiltrare a sistemului judiciar. Savonea nu a răspuns acestor acuzații.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.