Atenție, cad împrumuturi!


Atenție, cad împrumuturi!

11 milioane de lei pe oră e ritmul cu care ne-a împrumutat guvernarea PSD. Pe termen lung și chiar mai scump decât Grecia.

Ministerul de Finanțe a depășit deja planul de finanțare de pe piețe externe, dar Orlando de la discotecă Teodorovici ne-a anunțat de curând că ne-a împrumutat și pentru anul următor: ”prefinanțăm practic ceea ce avem anul viitor de finanţat”. Băiat strângător. Că nu se știe când ți se face, pe principiul ”fă doino”, chef de o petrecere populistă pe ritmuri de criză economică și trebuie să ai bani de aruncat pe geam. Una dintre problemele majore ale acestor împrumuturi e că banii nu merg în investiții, ci în cheltuieli curente. De altfel, nici nu ar avea cum câtă vreme au crescut cu 25% salariile de la stat, dobânzile tot cu 25% iar în 2019 vom plăti cca. 9 mld. Lei pentru pensii speciale.

Ce numește Orlando gândire logică în aceste împrumuturi dese și scumpe e de fapt nevoia acută de bani a acestei guvernări. De fapt nu cad faguri cu miere, ci facturi tot mai mari și mai scumpe. Când ieși să împrumuți bani din 3 în 3 zile nu arăți gândire logică, ci disperare. Ești precum un pasionat de jocuri de noroc dispus să iei bani de la oricine, la orice cost. E singurul mod în care știe stânga să guverneze: pe datorie, fără investiții, fără respect pentru banii oamenilor, fără respect pentru viitor.

După alegerile prezidențiale, urmează încă 2 runde de alegeri (locale și parlamentare), iar Orlando știe că au nevoie să treacă măcar pragul localelor dacă vor ca PSD să mai existe, iar baronii să nu-i agațe în cui în Kiseleff.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.