AUDIO EXCLUSIV Pandele suferă de pandalii. Jigniri și amenințări la adresa protestatarului Marian Ceaușescu


AUDIO EXCLUSIV Pandele suferă de pandalii. Jigniri și amenințări la adresa protestatarului Marian Ceaușescu

Gabriela Firea, edilul Capitalei, a plecat pe urmele lui Livache Dragnea, actual pușcăriaș, în disputele cu protestatarii. Marți seară, după CEx-ul, Firea a fost acompaniată de protestatarul Marian Moroșanu Tivilic, zis și Ceaușescu, care a scandat în timp ce ea vorbea cu presa întrucât are o serie de nemulțumiri privitoare la felul în care este administrat Bucureștiul. Una din nemulțumirile lui Marian Ceaușescu este cea că Bucureștiului nu i se acordă îndeajunsă importanță istorică în ceea ce privește Revoluția din 1989.  Reacția Gabrielei Firea, în acel moment, a fost una ce poate fi catalogată ca fiind "paukeriană". (vedeți video AICI)„Cui i-e frică, să-i fie frică. Mie nu mi-e frică. Credeți că mie mi-e frică de un domn care vine și țipă la noi E o persoană certată cu legea. Este o persoană care este plătită și știu foarte bine de cine este plătită...?!”, a delirat Gabriela Firea.

Ulterior, pe parcursul zilei de miercuri, Gabriela Firea l-a primit pe protestatar la primărie în cadrul unei audiențe. În cadrul întâlnirii, acesta a avut mai multe solicitări și propuneri pentru revoluționari dar și pentru comemorarea eroilor căzuți în Revoluția din decembrie 1989. Astfel, acesta a propus ca la intrările în oraș să fie montate panouri pe care să scrie "București, oraș martir", potrivit Decretului nr. 40/1990, privind măsuri pentru comemorarea eroilor Revoluției”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, citat de Mediafax.

Tot în cursul aceleiași seri de marți, a avut loc o conversație telefonică între Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea și primar al Voluntariului, și Marian Ceaușescu. Edilul Voluntariului, într-un stil de mahalagiu, l-a amenințat și jignit pe Marian Ceaușescu, participant la Revoluția din 1989. Redăm dialogul dintre cei doi, iar la finalul articolului aveți disponibil audio în exclusivitate:

Pandele: Tu te uiți mă în oglindă? 

Marian Ceaușescu: Spuneți. 

Pandele: Mă mi-ai spus că ai crescut la casa de copii. Așa mi-ai spus. 

Marian Ceaușescu: Da. Așa e. 

Pandele: De ce îmi jignești soția? 

Marian Ceaușescu: Cum am jignit-o? Că am spus că nu am avut apă caldă și căldură? Că unde sunt banii bucureștenilor? Că de ce orașul București care este orașul martir nu are...

Pandele: Băi papagalule! Papagalule! Nu vii să faci baie la mine acasă? Că așa ai zis. 

Marian Ceaușescu: Nu, mulțumesc! (...)

Pandele: Mi-ai terorizat copiii. Mi-ai speriat copiii. Mi-ai speriat femeia.

Marian Ceaușescu: Eu? Am speriat eu femeia? Este ea primarul Capitalei? Doamna Firea este Primar General. Eu unul sunt locuitor al capitalei. 

Pandele: Băi bâlbâitule! 

Marian Ceaușescu: Băi nesimțitule! Băi nesimțitule! Băi nesimțitule! Cum poți mă să mă jignești? 

Pandele: Bă, nu te întâlnesc eu mă?! Nu te întâlnesc eu mă?! 

Marian Ceaușescu: Și ce-mi faci mă? 

Pandele: Bă, nu te întâlnesc eu mă fraiere?! 

Marian Ceaușescu: Și ce-mi faci mă?

Pandele: Băi papagalule! Ce faci mă? Mă ameninți? 

Marian Ceaușescu: Cine mă? 

Pandele: Ce faci mă? Mă jignești? 

Marian Ceaușescu: Cine mă?

Pandele: Mă, eu știu cine te plătește! 

Marian Ceaușescu: Cine mă plătește? 

Pandele: Mă, te-au dat pe goarnă oamenii de lângă tine. Fraiere, papagal ce ești! Mă prostule! 

Marian Ceaușescu: Zi cine mă plătește! 

Pandele: Îți spun eu ție între patru ochi. Îți spun la ureche.  Mă bâlbâitule, fraiere, te împiedici în limbă? Mă papagalule prost! 

Marian Ceaușescu: Atâta te duce capul? Să jignești?! 

Pandele: Cu ce te-am jignit mă fraiere? Găsești oameni politici fraieri pe care îi jignești, la care țipi. Nu găsești unul care să îți bage trompeta aia pe gât?! 

Marian Ceaușescu: Cine mă? Nu vrei tu să fii ăla? Să mă bați? Nu vrei tu? (...) Adineauri m-ai amenințat.

Pandele: Cu ce te-am amenințat eu mă? 

Marian Ceaușescu: O să vezi. 

Pandele: Ce să văd mă? Ce să văd mă? Tu mă ameninți acum că ce să văd? Ia zi mă ce să văd. Ia spune mă ce să văd! 

Marian Ceaușescu: Spune-mi și mie ce să vezi. 

Pandele: Am copiii în casă. Mi i-ai speriat. 

Marian Ceaușescu: Ți i-am speriat, nu? Dar doamna Firea care și-a bătut joc de un București întreg. Doamna Firea care și-a bătut joc de un București întreg cum este? Cum este? 

Pandele: Mă...tu îți bați joc de o țară întreagă! Îți bați joc de o țară întreagă! 

Marian Ceaușescu: Care țară întreagă mă? Țara ta mă? Dosarul Flota în care tu ești cu Băsescu...Cum este cu dosarul Flota? Spune-mi și mie. 

Pandele: Tu ești o rușine pentru România. 

Marian Ceaușescu: Păi tu care ești în dosarul Flota și câte dosare ți-ai mai aranjat...

Ascultați conversația în cele ce urmează:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.